Spelers Natio wacht SRD 10.000 de man

 

De spelers van de nationale senioren voetbalselectie krijgen bij winst op Jamaica elk een bedrag van SRD 10.000. Op de schouders van de ploeg rust namelijk een extra grote verantwoordelijkheid, daar Suriname een wedstrijd verwijderd is van kwalificatie voor de Gold Cup. Als extra motivatie heeft de Surinaamse overheid 10.000 SRD per speler gereseveerd. Ook de coach en assistent coach zullen bij winst van deze belangrijke wedstrijd hetzelfde bedrag ontvangen.
Minister Faizel Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken deed deze verrassende mededeling namens president Desire Bouterse aan de technische staf en de spelers op dinsdag 8 november tijdens een ontmoeting met de selectie op zijn kantoor. “Ik weet precies wat voor verantwoordelijkheid rust op jullie schouders. Werken aan uitdagingen en vooral ook prioriteiten stellen, maakt dat het altijd hard werken is voor de Surinaamse sport tijdens de vergaderingen van de Raad van Ministers. De overheid is het er met mij eens dat wij onze spelers deze extra motivatie moeten geven, zodat wij kunnen werken om in 2017 de Gold Cup naar Suriname te brengen”, zei de minister. Van het ministerie kregen de spelers elk een voetbal, waarop zij minister Abdoelgafoer hebben laten signeren. Aanvoerder Gilberto Eind gaf aan heel blij te zijn met de uitnodiging van het ministerie. Hij zegt dat het voor de spelers goed aanvoelt dat het ministerie belast met sport steeds weer achter hen staat.
De wedstrijd op en tegen Jamaica wordt op 13 november gespeeld. Voor het Surinaams publiek zal de wedstrijd live te volgen zijn op ATV en voor het luisterend publiek live op Radio SRS.

More
articles