Militairen opereren als security guards

Het Nationaal Leger heeft de laatste tijd met heel wat problemen te kampen. Een van de grootste problemen is, dat militairen individueel te werk gesteld worden bij particulieren, staatslieden en op goudconcessies van derden. Militairen die opereren binnen de organisatie Faya Blo, worden ingezet om wacht te kloppen buiten het leger, bewapend en in militaire kleding tegen betaling. Dit geschiedt volgens goed geïnformeerde bronnen sinds Robby Benschop minister van Defensie is geworden. Naar verluidt worden de militairen bij ruim dertig posten gestationeerd als wacht. Er wordt van uitgegaan dat het geld waarmee de militairen betaald worden voor deze diensten, uit de staatskas komt. De mensen die extra beveiliging nodig hebben, zijn allen toppers binnen het bestuurlijke ambt. De extra beveilig is nodig, vanwege de criminaliteit die hoogtij viert in het land.

In feite bestond Faya Blo niet meer, maar Benschop gaf de bevoegdheid aan majoor K. om onder de naam Faya Blo te opereren. De hedendaagse militair houdt zich niet meer bezig met de staatsveiligheid, welke in de grondwet is verankerd.

De hedendaagse militair is geen militair meer. Er is een groot gebrek aan discipline. Ze zijn meer uit op het maken van geld. Faya Blo moet liever ontbonden worden volgens onze bron. Enkele posten waar de militairen zich moeten voordoen als leden van de beveiligingsdienst, liggen in gebieden zoals; Rijsdijk, Ringweg, Hermitage, Leiding, Goliath, Stuwmeer, Klaaskreek waar de Chinezen actief zijn, Mama Djuka, post Joke, post Chipa en Tabiki. Ook worden privé aangelegenheden van parlementariërs, zoals Misikaba en Gopie, bankdirecteuren, directeuren van nutsbedrijven en natuurlijk ook goudconcessies van derden.

Ondanks de militairen security guards spelen voor een grote groep in de samenleving, krijgen zij niets te eten als zij wacht kloppen. Terwijl het een verworven recht is om voeding te krijgen als ze op post zijn. Naar verluidt heeft de minister en majoor K. dit recht van de militairen vernietigd. Daarnaast zijn de militairen die wacht kloppen buiten het leger, niet gedekt door hun commandant. Dit geeft duidelijk aan dat de minister en deze majoor erop uit zijn om hun eigen belangen te behartigen met geld dat vrijgemaakt wordt voor Defensie.

Het leger begint steeds meer te lijken op een opvangcentrum van familieleden, kennissen en vrienden. De vrouwen die actief zijn binnen Defensie, zien het meer als een huwelijksbureau. De bovengenoemde majoor maakt er steeds werk van om meer familieleden te accommoderen binnen het leger.

Wij vernemen dat de president 48 uren heeft om de minister van Defensie, majoor K. en Faya Blo te ontruimen. Als dat niet gebeurt, zal de president zelf moeten instaan voor de consequenties. Er is een grote groep militairen die ontevreden is over de gang van zaken binnen Defensie. Wij vernemen dat de militairen wel willen werken voor land en volk, maar zij willen niet individueel ingezet worden.

More
articles