Illegale goudzoekers barricaderen weg Iamgold

Hedenmorgen zijn illegale goudzoekers er toe overgegaan om de weg naar Rosebel Gold Mines/Iamgold te barricaderen. De minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, zegt dat hij verrast is door deze actie van de illegale goudzoekers, omdat men afgelopen donderdag nog met hen om de tafel zat.

Minister Dikan die zich momenteel voor een werkbezoek in China bevindt, zegt aan De West dat er donderdag is afgesproken dat de illegale goudzoekers een nieuwe plaats aangewezen zouden krijgen om hun werkzaamheden uit te voeren. Voor nu is bekend dat de illegale goudzoekers niet blij zijn met de aangewezen plaats om goud te zoeken. Het blijkt dat de illegale goudzoekers op de Romapit willen blijven werken in plaats van op de nieuwe aan hen toegewezen plek.

Dikan zegt verder dat er donderdag was afgesproken dat men de plaats die was toegewezen zou prospecten, dat is ook gebeurd. “Het gaat om een plek die door Iamgold zelf is toegewezen, omdat die op hun concessie voorkomt. Ik weet echt niet waarom men nu tot deze actie is overgegaan. We zaten op één lijn, dus ben ik als bewindsman verrast door deze informatie.” De West heeft ook getracht contact te maken met de heer Naana, die de goudzoekers bij de gesprekken met de minister vertegenwoordigde. Echter was hij ondanks herhaaldelijke pogingen niet bereikbaar voor commentaar. Volgens de publiciteitsdienst van het KPS was de politie samen met de  regio commandant ter plaatse om de zaken in goede banen te leiden.

-door Ivan Summerville-

 

More
articles