Suriname in de prijzen tijdens Lusignan Open Golftournament

De groep Surinaamse golfspelers die afgelopen weekend heeft deelgenomen aan het Lusignan Open Golftournament in Guyana. Het buurland won het toernooi, maar Suriname viel ook in de prijzen. (Foto: Golfclub Paramaribo)

Hoewel de Guyanezen in het afgelopen weekeinde in eigen land winnaar zijn geworden van het Lusignan Open Golftournament, is Suriname tijdens dit toernooi ook in de prijzen gevallen. Er waren prijzen voor Ridel Doekoe, Kris Jadoenath, Myung Kim en Jeong Ahyoung. Het Internationaal Golftournament vond op zaterdag 5 en zondag 6 november plaats op de Lusignan Golfcourse van het buurland.

Dit jaarlijks terugkerend tournament was voor Guyana het grootste ooit gehouden. Er hebben 87 golferspeler deelgenomen aan dit evenement waarvan 17 uit Suriname. Verder waren er ook veel Canadezen en Amerikanen van Guyanese afkomst.

De baan verkeerde in goede staat en was voor de spelers uit Suriname uitdagend omdat het veel langer is dan de baan van de Golfclub Paramaribo. Vanwege de staat en de lengte van de baan waren er dus veel driver T-shots, vaak ook nog een fairway wood als tweede slag.

Het onthaal was heel goed, de club was vereerd met zo een grote delegatie uit Suriname.
Het tournament werd in 5 klassen gespeeld, te weten: 1.Men HC 0-9; 2: HC 10 tot 18; 3: HC 19-28; 4.Senioren en 5.Ladies.

Hoewel de Guyanezen het toernooi in alle klasse wonnen, viel Suriname ook in de prijzen.

Doekoe en Jadoenath hebben in de wedstrijdklasse Handicap 0-9 gespeeld.

Doekoe eindigde beide dagen op de derde plaats als Gross winner.

Jadoenath eindigde op de tweede plaats. Aangezien hij als Pros heeft deelgenomen kon hij niet in de prijzen vallen, maar werd hem wel een erkenning toegekend

Bij de dames eindigde Myung Kim op de derde plaats en kreeg Jeong Ahyoung een prijs voor Closest to the Pin.

In de tweede klasse hebben deelgenomen Oswald Dasburg, Freddie Linger, Dean Linger, Maarten van der Jagt. Zij zijn welliswaar niet in de prijzen zijn gevallen, maar hebben het niet onverdienstelijk gedaan. De overige deelnemers uit Suriname hebben in de derde klasse en senioren klasse geparticipeerd.

More
articles