RGD-personeel niet uitbetaald

Personeel van het hoofdkantoor van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD),  personeel van de RGD-polikliniek te Geyersvlijt, Flustraat en de apotheek hebben vandaag een sitdown actie gevoerd. De reden hiervoor is dat het salaris over de maand oktober nog niet is uitbetaald.

Carlos Herberg, secretaris van Bond Personeel Regionale Gezondheidsdienst, zegt aan De West dat het niet om een geplande actie van de bond gaat, maar dat het personeel op eigen initiatief besloten heeft om het werk voor vandaag neer te leggen.  “ Ik kwam vanmorgen aan en ik zag dat de mensen zich in de gang van het hoofdkantoor bevonden.” Als gevolg hiervan is er een gesprek geweest met Hedwig Noordzee, directeur van de RGD. Noordzee zei aan de vertegenwoordigers van de bond dat de overheid de gelden nog niet heeft overgemaakt op de rekening van de RGD. Het gaat om een bedrag van ongeveer SRD 60 miljoen. Naast deze 60 miljoen moet er ook nog 12 miljoen aan de RGD betaald worden voor babyvoeding.

Het personeel is helemaal niet te spreken over de huidige situatie. Dit was voor hen reden genoeg om het werk per direct neer te leggen. Indien de overheid de salarissen vandaag niet stort, zal het personeel morgen weer in actie gaan. Het is voor nu nog niet duidelijk welk actiemodel men zal hanteren.

door  Ivan Summerville

 

 

More
articles