Nationale kunstbeurs 2016 lijkt succes te worden

De nationale Kunstbeurs lijkt volgens de ondervoorzitter, Juan Pawiroredjo, een succes te worden. Al bij de officiële opening die gisteravond plaatsvond in de Banquet Hall van Hotel Torarica, was er grote belangstelling voor de diverse kunstwerken. Alle kunstwerken die worden, zijn te koop. Volgens Pawiroredjo zijn er al veel kunstwerken verkocht. “De verkoop gaat snel, veel mensen zijn geïnteresseerd”, zegt hij. De stichting had verwacht dat door de economische situatie in het land, de verkoop niet zou vlotten, maar die is juist goed van start gegaan.

De hoofdbedoeling van de beurs is niet de verkoop van de kunstwerken, maar het bieden van een platform aan kunstenaars om hun werk te exposeren. Daarnaast wil de Stichting Nationale Kunstbeurs de samenleving meer bewustmaken van kunst en cultuur. De Stichting Nationale Kunstbeurs wil ook dat zowel de bezoeker als de kunstenaar voordeel haalt uit dit evenement. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op sociaal zwakkere kinderen. Bepaalde basisscholen zijn uitgenodigd voor de kunstbeurs, de stichting meent dat ook deze leerlingen in contact moeten komen met kunst en dat ze de gelegenheid moeten krijgen om te genieten ervan. Pawiroredjo legt uit dat er gekozen is voor deze jongeren, omdat ze onder normale omstandigheden niet in contact komen met kunst. De stichting wilde leerlingen ook stimuleren: “We willen de kinderen laten zien dat niet iedereen dokter hoeft te worden, maar dat je ook veel kunt bereiken als je bijvoorbeeld bezig bent met je handen.”

De Stichting Nationale Kunstbeurs streeft ernaar om de kunstbeurs elk jaar te laten plaatsvinden. Pawiroredjo zegt dat nu wel gebeurd is dat de beurs om het ene jaar werd gehouden, bijvoorbeeld in de periode van de revolutie. De generatie die deze tijden heeft meegemaakt, heeft volgens hem ook veel belangstelling voor de kunstbeurs. Volgens Pawiroredjo zegt dat dit gisteren te zien was tijdens de officiële opening. Daarom houdt de organisatie ook rekening met de oudere klanten. “Er is gewerkt aan de toegankelijkheid”, zegt Pawiroredjo. “We hebben in elke gang speciaal voor de oudere bezoekers zitbanken geplaatst”, merkt hij op.

Vandaag wordt de kunstbeurs voor de gehele samenleving geopend. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld de kunstbeurs te bezoeken van 18:00 tot 21.00 uur in de avond. De beurs duurt tien dagen, de afsluiting zal zijn op 5 november.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles