Boothouders willen tarief brengen naar bijna SRD 3

foto: Johan de Randamie

Boothouders die zijn aangesloten bij de vereniging van boothouders in Commewijne, willen hun tarief per rit brengen naar SRD 2,90. Voor nu telt een passagier SRD 1,25 neer voor een bootritje. Dit is bij lange na niet voldoende om het hoofd boven water te houden. De boothouders krijgen ook subsidie op brandstof, maar ze wachten al een jaar op hun subsidies. Per boothouder moet SRD 16.000 betaald worden voor het afgelopen jaar. Er zijn ruim zeventig boothouders aangesloten bij de vereniging. “We zijn al in gesprek met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) over de tariefaanpassing”, zegt Michel Nathoe, voorzitter van de vereniging.

Volgens hem laten de subsidies op zich wachten vanwege administratieve redenen bij het ministerie van TCT. “Voorheen ontvingen wij onze subsidies via het ministerie van Binnenlandse Zaken en dat geschiedde op tijd. Toen TCT het overnam, moesten er administratieve zaken in orde worden gebracht en dat heeft een tijdje geduurd”, legt hij uit. Nathoe zegt dat de achterstallige middelen elk moment kunnen worden uitbetaald. De boothouders zijn ongeduldig en willen dat de subsidies zo gauw als mogelijk worden uitbetaald. “Wij varen al bijna voor niets. Ga maar even na wat we moeten doen met een SRD1, 25 per rit.

We dekken niet eens de kosten van brandstof met dit tarief, laat staan het onderhoud van de boten”, klaagt een van de boothouders die vaart vanuit het Veerplein naar Paramaribo. Nathoe zegt de bezorgdheid van de boothouders te begrijpen en is het er helemaal mee eens dat de tarieven moeten worden aangepast. “Het voorstel ligt al bij het ministerie. Ze kunnen ervoor kiezen om de tarieven te verhogen en de subsidies op dezelfde hoogte te houden, of ze kunnen kiezen om de subsidies te verhogen, zodat de passagiers bespaard blijven van de verhoging.” Het wachten is nu op een beslissing van minister Andy Rusland.

-door Seshma Bissesar-

 

More
articles