Staatsolie zet goede stap naar prolongatie volleybaltitel

Spelers van het SZF tijdens de partij gisteren tegen het KPS. Het KPS deed goede zaken en versloeg de ziekenzorgverzekeraar met 25-13, 25-22. (Foto: Regillio Derby)

De Staatsolie Maatschappij Suriname is de verdediging van haar volleybaltitel in het Centraal Toernooi van Sport voor Staatsbedrijven (CTSS Plus) goed gestart. Donderdag gaven de olieboorders meteen een duidelijk signaal aan de overige concurrenten dat zij menens is de titel te verlengen. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) was in een goed bezette Ismay van Wilgen Sporthal de eerste tegenstander.

De moederbank bood vooral in de eerste set goed tegenstand. Staatsolie ging uiteindelijk met de overwinning ervandoor en won deze set met een score van 25-20. In de tweede set maakte de ervaren ploeg het karwei af door met 25-15 te zegevieren.

Het Korps Politie Suriname (KPS) deed in de tweede ontmoeting van de avond goede zaken tegen de het Staatsziekenfonds (SZF). De politieambtenaren gaven meteen hun visitekaartje door in de eerste set met 25-13 te zegevieren. SZF herstelde goed in de tweede set, maar ontbrak duidelijk stootkracht om de stand gelijk te trekken. Geruime tijd bleef de ontmoeting gelijkopgaand. KPS beschikte duidelijk over meer ervaren volleyballers, die de gewapende macht over de eindstreep trokken richting een 25-22 tweede setzege.

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij NV (SWM) bezorgden het goed opgekomen publiek een spannende ontmoeting. De nutsbedrijven waren heel goed tegen elkaar opgewassen. EBS beschikte over net iets meer kwaliteit en trok in twee sets 25-21, 25-21 aan het langste eind. SWM knokte zich in de tweede set knap terug van een 19-16 achterstand en trok opgegeven moment de stand gelijk; 20-20. EBS liep uiteindelijk uit naar 23-20, waarna SWM zich niet meer herstelde.

SLM-Telesur was ongetwijfeld de spannendste ontmoeting van de avond. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij moest tot het uiterste gaan om het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) klein te krijgen. Telesur speelde geheel tegen de verwachtingen een heel sterke partij. Voorafgaand aan deze ontmoeting was SLM de gedoodverfde favoriet. Mogelijk leidde een stukje onderschatting van de vliegmaatschappij en de vechtlust van Telesur eindelijk tot een 25-18 setzege zege voor het telecommunicatie bedrijf. De ervaren ploeg van SLM herpakte zich heel goed in de tweede set en zegevierde makkelijk met 25-15. In de derde tevens beslissende set stond de stand opgegeven moment 14-14. SLM wist uiteindelijk het winnende punt binnen te halen en ontsnapte zo aan een verrassende nederlaag.

Het onderdeel volleybal wordt op dinsdag 25 oktober voortgezet. In de halve finale staan Staatsolie-EBS en SLM-KPS tegenover elkaar.

Matchups verliezersronde: CBvS-SWM en SZF-Telesur.

Vanavond start het onderdeel zaalvoetbal in de Ismay van Wilgen Sporthal. Het programma is als volgt:

18:00 uur Telesur-SLM; 19:00 uur CBvS-Staatsolie; 20:00 uur KPS-SZF en 21:00 uur SWM-EBS.

Op zaterdag 22 oktober start het onderdeel basketbal eveneens in de Ismay van Wilgen Sporthal. De match-ups zijn: 18:00 uur SWM-CBvS; 19:00 uur SLM-Telesur; 20:00 uur SZF-KPS en 21:00 uur Staatsolie-EBS.

More
articles