Nauwelijks vuurwerkimport dit jaar

Grote vuurwerkimporteurs zullen dit jaar veel minder of helemaal geen vuurwerk importeren. Volgens een bekende vuurwerkimporteur die jarenlang in de branche zit, is er in het afgelopen jaar veel minder vuurwerk verkocht. Dit heeft gemaakt dat er veel vuurwerk opgeslagen is. Het gevolg hiervan is dat er weinig reden is om dit jaar vuurwerk te importeren.

Van andere vuurwerkimporteurs is het ook al bekend dat ze dit jaar geen twee of drie containers zullen importeren, maar slechts één container aan vuurwerk. “ Dit zal maken dat er sprake zal zijn van veel minder inkomsten, maar daar kunnen we als handelaren niets aandoen.” Volgens de importeur kan je voor wat deze handel betreft niet echt over verlies spreken. Hij verduidelijkt dat de spullen gekocht zijn tegen een bepaalde investeringsprijs.

De winst van deze investering heeft lang op zich laten wachten, omdat de goederen al een jaar opgeslagen zijn.

Voor wat de verkoop van vuurwerk betreft, lijdt die onder de slechte economische situatie. Men gaat prioriteiten stellen en in geval men gewend was om een 5 meter pagara te kopen, zal men een kleinere kopen. “Gelet op de situatie in het land, is vuurwerk echt één van de zaken waarop mensen gaan besparen.” De verwachtingen zijn dat er dit jaar evenveel als het afgelopen jaar verkocht zal worden.

De vuurwerkhandelaren zullen blij zijn als ze net zoveel vuurwerk als het vorig jaar kunnen verkopen. In het afgelopen jaar was de koers nog USD1: SRD4,50, maar nu ligt de koers veel hoger. Het heeft daarom ook geen zin het opgeslagen vuurwerk duurder te gaan verkopen, omdat het niet om een nieuwe voorraad gaat die geïmporteerd is. In geval de handelaren die vuurwerk opgeslagen hebben het spul duurder aan de man brengen, zullen ze nog een jaar met hun vuurwerk blijven zitten.

door Ivan Summerville

 

 

More
articles