Verkeerslichten laten op zich wachten

De verkeerssituatie op de hoek van de Coesewijnestraat en de Ephraimzegenweg toont elke werkdag een file vanaf het SOSIS-sportcomplex aan de Coesewijnestraat tot en met de hoek van de Nieuw Weergevondenweg. De verkeerspolitie is slechts op bepaalde tijdstippen aanwezig. Henk Wip,  hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken  (OW), vraagt het volk nog wat geduld te hebben voor  deze situatie. Volgens Wip had hij enige tijd geleden al gezegd dat er op de eerder genoemde hoek een verkeerslicht geplaatst zou worden, echter is er nog steeds geen geplaatst. Wip vertelt aan De West dat er inmiddels verkeerslichten zijn aangeschaft voor een vijftal cruciale kruispunten, maar dat men nog niet tot plaatsing kan overgaan.

“Er zijn wat vertragingen, maar er is goede hoop dat we de lichten binnen een niet al te lange tijd zullen plaatsen.

Ik vraag de weggebruikers nog even om wat geduld te betrachten, ondanks het ongerief.” Wip geeft verder aan dat het allemaal te maken heeft met de financiële situatie .

Er moeten masten geplaatst worden en er moeten ook kabels ondergronds getrokken worden. Op de hoek van de Coesewijnestraat en de Ephraimzegenweg dienen eveneens wat wijzigingen plaats te vinden. Het ministerie van OW is al bezig met voorbereiding. Het zal volgens Wip dan ook niet al te lang meer duren voordat de werkzaamheden kunnen aanvangen. Naast deze hoek krijgen andere kruispunten ook verkeerslichten, namelijk het  kruispunt Willem Campagnestraat en de Van ’ t Hogerhuysstraat, Zwartenhovenbrugstraat en de Dokter Sophie Redmondstraat, Kernkampweg-Kwattaweg en de Washingtonstraat en de hoek van de  Nieuwe Charlesburgweg en de Ringweg.

door Ivan Summerville

 

More
articles