VHP wenst onderzoek naar diefstal pakketten

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) wenst dat er een onderzoek komt naar de diefstal van pakketten, zoals president Desiré Bouterse onlangs bevestigd zou hebben. In een brief naar het staatshoofd schrijft de partij het volgende:
Zijne Excellentie,
Middels deze brengen wij, allen leden van De Nationale Assemblée, het volgende onder Uw aandacht.
Op 30 september j.l. zijn in Ocer door U, kennelijk in Uw hoedanigheid als voorzitter van de NDP, uitlatingen gedaan over pakketten, welke toebehoren aan de Staat Suriname, althans welke met middelen van de Staat waren gekocht en die bestemd waren voor minder draagkrachtigen in Suriname. Door U is aangegeven, dat U kennis draagt, dat deze pakketten hun bestemming niet hebben bereikt en waarvan U kennelijk ook weet, dat die wederrechtelijk zijn toegeëigend of een andere bestemming hebben gehad.
Met die uitspraken is aangegeven, dat U als President, als eerste burger van Suriname en als Partijvoorzitter van de NDP, weet heeft van onregelmatigheden en/of strafbare feiten gepleegd door personen, die U in bescherming neemt met de woorden: “wat mij betreft, zand erover”. Van U als President wordt verwacht dat, indien U kennis draagt van zulke ernstige zaken en/of strafbare feiten, dat U deze niet alleen aangeeft bij de opsporings- en vervolgingsautoriteiten voor onderzoek, maar dat U ook een administratief onderzoek laat instellen en corrigerend optreedt.
Op grond hiervan vragen wij U dringend een administratief onderzoek te doen instellen en indien nodig corrigerend op te treden. Tevens vragen wij U ook om een strafrechtelijk onderzoek te doen instellen door de opsporingsautoriteiten, waardoor de waarheid aan het licht komt, zoals het betaamt in een geordende samenleving, die recht en waarheid voorstaan.
Autoriteiten en/of instanties dienen in zulke gevallen reeds van rechtswege onmiddellijk een onderzoek te doen instellen.
Voorts vragen wij U hiervan verantwoording af te leggen in De Nationale Assemblée, zijnde het hoogste college van Staat.
De leden van De Nationale Assemblée.

Leden die getekend hebben:
1. Gajadien
2. Mathoera
3. Somohardjo
4. Bee
5. Etnel
6. Jogi
7. Jaggernath
8. Waidoe
9. Vorswijk
10. Karta-Bink
Cc: de Voorzitter van De Nationale Assemblée, Mw. drs. J. Geerlings-Simons
Procureur- Generaal, Mr. Baidjnath- Panday

More
articles