Euro 2 miljoen in ambulance vermoedelijk van Surinaamse ondernemer

Een ambulance met als eindbestemming Suriname, is in beslag genomen door de Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) op een kade in Vlissingen (Nederland). Een speurhond van de douane ontdekte in het dak van de ambulance de 2 miljoen euro in biljetten van 500 euro. Wij hebben vernomen dat de ambulance van een bekende Surinaamse ondernemer is, die werkzaam is in de luchtvaartsector.

Het geld zat verstopt in twee plastic zakken. De FIOD vermoedt dat het geld naar Suriname verscheept zou worden om het wit te wassen. Het is niet de eerste keer dat Suriname wordt gekenmerkt als een land waar witwaspraktijken plaatsvinden.

Het geld was verstopt in het dak van de ambulance die samen met een nieuwe Jaguar zou worden verscheept naar Suriname. Een 44-jarige verdachte is in zijn woning in Almere (Nederland) aangehouden op verdenking van witwassen. ”Het autobedrijf dat het transport zou uitvoeren, biedt op zijn website dure auto’s te koop aan, maar geeft geen omzet op aan de Belastingdienst”, aldus de opsporingsdienst FIOD donderdag.

Het autobedrijf dat het transport van de ambulance en de Jaguar verzorgde, biedt op zijn website diverse dure auto’s te koop aan, maar wist belasting te ontlopen. Het vermoeden is, dat het bedrijf criminele gelden witwast door de export van dure auto’s en geld naar Suriname. Behalve het geld werden ook de ambulance en de Jaguar in beslag genomen. Het onderzoek door de FIOD staat onder leiding van het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie.

More
articles