1500 vakantiejobbers uitbetaald

Het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft vandaag een aanvang gemaakt met de uitbetaling van de vakantiejobbers. Een deel van de vakantiejobbers werkte voor het ministerie, terwijl een ander deel hun krachten aan verschillende bedrijven in de private sector gaf.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Faizel Abdoelgafoer, vertelt aan De West dat alle jongeren erg gemotiveerd waren om hun vakantiejob goed uit te voeren. Hij zei verder dat, gezien de precaire situatie, de reacties vanuit het bedrijfsleven dit jaar wat minder waren. Enkele ondernemers gingen zelfs zover  om voor te stellen dat de vakantiejobbers voor hen werkten, maar de overheid moest dan het salaris betalen. Ondanks dat is alles vlot verlopen en bedankt Abdoelgafoer zijn collega van het ministerie van Financiën om het geld voor dit project vrij te maken. Voor wat het budget betreft, is er SRD500.000 beschikbaar gesteld om dit project uit te voeren. “Het belangrijkste voor mij was om de jongeren voor het begin van het nieuwe schooljaar uit te betalen”, zegt Abdoelgafoer.

Gelet op de werkzaamheden van de 1500 jeugdigen, gaven sommigen hun krachten op het veld, bijvoorbeeld het schoonmaken van straten, terwijl een ander deel onder andere als administratieve kracht werd ingezet.  Voor wat de duur van de werkzaamheden betreft, kon een persoon twee weken worden ingezet voor een bedrag tussen de SRD300,- en de SRD600, =. De uitbetaling voor de meeste jeugdigen vond plaats op het SOSIS-terrein.

-door Ivan Summerville-

 

More
articles