IDB start onderzoek in Paramaribo en omgeving

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) zal met instemming van het ministerie van Openbare Werken (OW) een opinieonderzoek uitvoeren in Paramaribo en delen van Wanica en Commewijne. Paramaribo is uitgekozen om onderdeel te zijn van IDB’s groeiende en duurzame stedenprogramma. Onderdeel hiervan is dat een onderzoek zal worden verricht onder de bevolking in Paramaribo in de periode 3 oktober-28 oktober.

Het programma biedt technische ondersteuning aan overheden in Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied bij de ontwikkeling en implementatie van actieplannen voor steden. Dit programma hanteert een multi-sectorale benadering om interventie te identificeren, organiseren en prioriteiten te stellen, waarbij obstakels voor duurzame groei van opkomende steden kunnen worden aangepakt. Deze benadering is gebaseerd op drie pijlers: ecologische duurzaamheid en klimaatverandering, stedelijke duurzaamheid en de fiscale duurzaamheid en bestuur. De IDB heeft dit programma reeds uitgevoerd in meer dan zeventig landen.

De meningen van de bewoners van Paramaribo zijn van eminent belang voor de methodologie van het programma, dit om problemen en prioriteiten van het publiek met betrekking tot stedelijke ontwikkeling en milieucondities te begrijpen. De enquête zal bij huishoudens worden gehouden en wordt uitgevoerd door studenten van het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit. Van de Surinaamse gemeenschap wordt alle ondersteuning gevraagd.

De gegevens die via de enquête worden verzameld, zullen worden gebruikt om inzicht te krijgen in de belangen en prioriteiten van burgers ten aanzien van de stedelijke ontwikkeling, het bestuur en het milieu in Paramaribo en omgeving. Alle antwoorden zullen vertrouwelijk behandeld worden en de onderzoekgegevens blijven anoniem. De enquêteurs (studenten) zullen duidelijk herkenbaar zijn als IGSR-vertegenwoordigers met een badge.

De IDB is een belangrijke bron voor lange termijnfinanciering van economische, sociale en institutionele projecten in Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied. Naast het bieden van leningen, subsidies en garanties, verricht de IDB belangrijk onderzoek naar innovatieve en duurzame oplossingen voor de grootste uitdagingen in de regio. De IDB is opgericht in 1959 om de vooruitgang in de lidstaten in Latijns-Amerika te versnellen en werkt nog iedere dag aan een betere toekomst.

More
articles