Guillermo Samson: ‘Hoefdraad is economische huurmoordenaar van het IMF’

Guillermo Samson, econoom, zegt in gesprek met ons, dat de minister van Financiën, tevens voormalig governor van de Centrale Bank, een economische huurmoordenaar is van het IMF. Hij geeft aan dat zaken niet zo simpel zijn als ze lijken. Volgens Samson heeft Hoefdraad de president zo ver gekregen om met het IMF in zee te gaan, aangezien hij werkzaam was bij het IMF voordat hij governor werd van de Centrale Bank. De president heeft onlangs op een persconferentie gezegd, dat in zee gaan met het IMF niet zo een goed idee lijkt te zijn. Het IMF houdt volgens de president geen rekening met de politieke omstandigheden, maar alleen met financiële zaken.

De econoom wil een ieder waarschuwen dat het IMF niet zo maar een samenwerking is aangegaan met Suriname. Het IMF en Hoefdraad spelen volgens hem een spelletje met Suriname. De taak van het IMF is volgens Samson om een dubieuze rol te spelen in het reorganiseren van derde wereldlanden. Hulpmaatregelen worden opgelegd om overheidsfinanciering in orde te krijgen, maar de regering voert deze maatregelen niet uit, het gevolg zal volgens Samson zijn dat het IMF dan met een reddingsplan zal komen met daaraan gekoppeld een nieuwe lening tegen hogere voorwaarden. Suriname zal dan door het IMF overgenomen worden. “Zij zullen alle waardevolle bezittingen van Suriname overnemen”, aldus Samson.

Het in gebreke blijven om de lening terug te betalen, zal volgens Samson ervoor zorgen dat Suriname zal zitten met een grote schuld en dan een economische kolonie zal worden van het IMF. De econoom benadrukt dat Hoefdraad dan weer op zijn kantoor zal gaan zitten bij het IMF en zijn geld normaal zal verdienen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles