Pencak Silat-coach op bezoek bij Cultuurdirecteur

Vlnr): MaridjoTjitrodipo secretaris Pencak Silat Associatie, voorzitter Florence Jamin, Mo-hammed Nasri, Stanley Sidoel en penningmeester John Padji. (Foto: Voorl. Cultuur)

 

De Pencak Silat coac/trainer Mohammed Nasri uit Jakarta heeft onlangs een beleefdheidsbezoek gebracht aan Cultuurdirecteur Stanley Sidoel. Master Mohammed Nasri heeft de afgelopen twee maanden gewerkt met coaches en persilats (beoefenaars) van deze tak van sport, afkomstig van de Pencak Silat-scholen in ons land. Hij was in gezelschap van het nieuwe bestuur van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA), te weten: voorzitter Florence Jamin, secretaris MaridjoTjitrodipo en penningmeester John Padji. Sidoel toonde zich ingenomen met het bezoek omdat Pencak Silat volgens hem ook onderdeel is van het cultureel leven in ons land en vaker is gedemonstreerd tijdens culturele opvoeringen van Suriname in het buitenland.

Het nieuwe SPSA-bestuur is op 21 augustus aangetreden en heeft als kerntaak om goede contacten ten onderhouden met de ruim 12 Pencak Silat-scholen, dit met als doel een gezonde en productieve eenheid te stimuleren. In dit kader is coach Mohammed Nasri voornemens om op 30 september aanstaande examens af te nemen van ruim 25 coaches en ook persilats van de verschillende scholen, die bij hem in training zijn geweest.

Nasri vertoeft in ons land met medewerking van de Indonesische ambassade en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Hij heeft een achtergrond in Sport en Educatie aan de Universiteit van Jakarta. Hij heeft in verschillende landen clinics verzorgd, zoals Brunei, Thailand en Iran. Vanwege het enthousiasme in Suriname vindt hij twee maanden te kort en kijkt hij in samenwerking met de SPSA uit naar mogelijkheden voor een maand langer verblijf.

More
articles