Stefani Tjon A San ready om Miss Bikini Fitness titel te verdedigen

 

Stefani Tjon A San (links) en Suelle Shepperd (rechts) zullen het naast zes andere atleten tegen elkaar opnemen voor de titel van Miss Bikini Fitness

 

Ruim 53 atleten zullen het zaterdag in verschillende klassen tegen elkaar opnemen tijdens de te houden nationale kampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond. Deze wedstrijden zijn onderverdeeld in Bodybuilding, Men’s Physique en Miss Bikini Fitness. Ook de titelverdediger van de Miss Bikini Fitness, Stefani Tjon A San aangesloten bij Fitness Factory Suriname, stoomt zich klaar om haar kampioenstitel te verdedigen.

Tjon A San zegt in gesprek met De West, dat de voorbereiding in vergelijking met haar twee voorgaande contesten niet zo zwaar is. “De eerste keer was het nieuw geweest, dat zorgde ervoor dat ik anders trainde en dat de voorbereidingen natuurlijk ook anders waren. Dit jaar ben ik er beter op voorbereid, dus verwacht ik ook dat de titel geprolongeerd zal worden.”

Volgens Tjon A San is ze al een maand lang in voorbereiding. In het verlengde daarvan geeft ze aan dat het dan over een intensieve voorbereiding gaat, dus haar on-season. In haar off-season was ze ook bezig, maar in die periode heeft ze gedurende haar 4-5 trainingsdagen niet even hard getraind. “Voor wat het on-season betreft, is het wel puntjes op de i.” Gelet op het concurrentieveld, zegt de titelverdediger dat er naast haar nog zeven dames om de titel strijden waarvan drie van haar gymschool. Volgens haar wordt het een spannende race om de titel te prolongeren, maar de atlete die het beste performed mag met de eer strijken. De contestanten zijn: Stefani Tjon A San ,Suelle Shepperd, Militia Galimo, Joelle Rodriques – Issa, Jannellee Singodjojo, Xiomara Balgit,Priscella Atmopawiro en Genevieve Soerokromo.

Voor bodybuilding hebben zich drie atleten aangemeld voor zowel de C als de B–klasse. In de A-klasse zullen acht atleten strijden om de titel Mr. Suriname 2016. Soepe Koese van sportschool Muscle Camp gaat voor z’n 5e nationale titel. Ook Melvin Tolud (Deans Gym), Afton Plein (Power Gym), Fabian Whel (Power Gym), Mark Tjon (Steves Gym), Anthony Nekrui (Fitness Factory), Sergio Holwijn (Fitness Factory) en Wendell Setropawiro (Champs gym), doen een gooi naar de nationale bodybuildingtitel. Voor de Men’s Physique wedstrijden hebben zich 30 atleten ingeschreven die in 2 klassen onderverdeeld zullen worden.

 

Door: Ivan Summerville

 

More
articles