Jogi noemt president grootste joker

“De president is de grootste joker en kan zich aansluiten bij 1+1=3”, aldus het assembleelid Mahinder Jogi naar aanleiding van de uitspraken die president Bouterse gisteren maakte tijdens de persconferentie. Nu het land helemaal is vastgelopen, vindt Jogi dat de tijd is aangebroken dat de president vervroegde verkiezingen uitschrijft. Aan de uitspraak van de president, dat Suriname in 2018 langzaam uit de problemen zal komen, hecht Jogi weinig geloof, omdat de regering nu al laat is met de uitvoering van het IMF-programma, waardoor zij ook later klaar zal zijn. “We hebben anderhalf jaar verloren door te praten met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en het heeft tot nog toe niets opgeleverd. Nu geeft de president anderen weer de schuld van zijn falende beleid. Hij moet als eerst zijn kabinet naar huis sturen.”

Jogi kan zich niet voorstellen dat de president zich opstelt alsof hij niet op de hoogte was van het IMF. Het contract met het IMF was niet eenzijdig. Volgens de VHP’ er was de regering op de hoogte van de vereisten en heeft zij er een rommel van gemaakt. Hij zegt dat de regrering zich nu moet houden aan de gemaakte afspraken. Jogi vindt het jammer dat de president deze uitspraken publiekelijk maakt. Volgens het oppositielid verliest het volk nu nog meer vertrouwen in hem.

“De intentie van de president om met het IMF in zee te gaan, was nooit om verbetering te brengen in het land, maar zodat andere instanties vertrouwd konden raken om ook ondersteuning te bieden”, zegt Jogi. Als voorbeeld haalt hij de Islamic Development Bank (IsDB) en de Wereldbank aan.

Het assembleelid merkt op dat de president zich nu focust op de IsDB die $1.8 miljard beschikbaar heeft gesteld om projecten van de regering uit te voeren. Hij stelt dat de regering nu twijfels heeft over het IMF, terwijl de oppositie aldoor haar ondersteuning heeft aangeboden. Er zijn zelfs moties gepresenteerd in De Nationale Assemblee (DNA), maar deze zijn volgens Jogi verworpen.

door Kimberley Fräser

More
articles