Huurders gronden Bersaba bereid te betalen

Huurders van gronden te Bersaba en Republiek in het district Para, zijn bereid huur te betalen voor de grond waarop ze vakantiehuizen hebben staan. Deze huizen zijn bedoeld voor vakantiegangers die graag een recreatieoord willen bezoeken. Echter blijkt dat het bestuur van Bersaba, onder leiding van Elviera Sandie en enkele huurders, niet op één lijn staat als het om de huurbedragen en of betaling van de huur gaat.

De huurders zeggen dat ze willen betalen, omdat niets gratis is, maar men wil wel weten waarvoor er betaald wordt en op welke rekening de geïnde gelden gestort worden. “We zijn bereid te betalen, maar we willen graag weten wat we ervoor terugkrijgen. Het vuil bij de huizen wordt niet opgehaald en ook de wegen zijn bijna onbegaanbaar. We hebben zekerheid nodig van de stichting die het geld int. Als we aan de stichting van Bersaba betalen, moeten we weten wat er met het geld gebeurt.

Ze hebben ons niet eens een plan gegeven, maar men zegt dat in geval we niet betalen, we voor de rechter gesleept worden en in het verlengde daarvan wil men ook de poorten op slot doen en zand voor de recreatiehuizen plaatsen”, zegt een huurder.

Enkele huurders vinden het erg dat de indruk gewekt wordt dat ze niet willen betalen, dit is volgens hen niet geval. “Ze eisen bedragen in euro, maar we mogen ook de tegenwaarde in SRD betalen. Enkelen van ons betalen per jaar euro 150,- maar we moeten wel waar voor ons geld krijgen. Krijgen we de zekerheid dat alles goed gaat en of betere veiligheid en dat er geen sprake van diefstal hoeft te zijn? ”Sommige huurders ergeren zich aan het feit dat ze het slachtoffer van grote inbraken zijn geworden. Bij anderen zijn onder meer ijskasten en microwaves ontvreemd, maar er is nooit iemand die wat ziet gebeuren.

-door Ivan Summerville-

 

More
articles