Jogi: ‘Regering toont vleermuismentaliteit’

“Er was hoop en perspectief aan de samenleving beloofd, maar wat we vandaag zien, is dat de regering een beleid voert waarbij zaken omgekeerd gedaan worden in het land. De regering toont een mentaliteit en eigenschappen van een vleermuis. Vleermuizen hebben de neiging om achteruit te hangen en zuigen je ook uit. Daarbij houden ze je koel met hun vleugels.” Dat zei VHP-parlementariër Mahinder Jogi vandaag tijdens de behandeling in De Nationale Assemblee (DNA) van de suppletoire begroting.

De vicevoorzitter van DNA, Melvin Bouva, vroeg aan Jogi om mensen niet met vleermuizen te vergelijken, maar Jogi gaf aan dat hij geen vergelijking trekt, maar dat hij slechts de kenmerken en karakteristieken van de regering noemt.

Volgens Jogi had Bouterse een gouden toekomst aan de samenleving beloofd, maar het blijkt dat het volk nu met zwarte wolken boven het hoofd leeft. “Bij het aantreden van de regering Bouterse 1 in 2010 hadden we een lage koers van SRD2,80 ,voor de US-dollar. Er waren ook reserves bij de Centrale Bank van Suriname en er was rust in de samenleving. De veiligheid was acceptabel, maar wat we vandaag zien gebeuren is dat zaken omgekeerd gaan.”

De VHP-parlementariër gaf verder aan dat er woningen zonder dievenijzer beloofd waren, maar het blijkt dat er juist sprake is van verruwing van de criminaliteit. Volgens Jogi voert de regering een omgekeerd beleid. “Ze doen alles omgekeerd. In acht maanden tijd zijn driehonderd bedrijven gesloten. Berovingen nemen toe in plaats van af. Men had goed bestuur beloofd, maar men gaat nu op de bedeltoer. Ook had men  aangegeven dat er geen sprake meer zou zijn van onderhandse gunningen. Wat we nu zien, zijn onderhandse gunningen voor 200 miljoen US-dollar. Dit geeft aan dat er sprake is van verkeerde beleidsprioriteiten.” Jogi zegt dat de regering het pad waarop ze zich nu bevindt, moet verlaten en dat zij een ander beleid moet creëren waarbij er sprake is van een toekomst voor de jeugd en voor de ondernemers.

-door Ivan Summerville-

More
articles