Bond SWM geeft regering twee dagen

Bondsvoorzitter Rudi Baarh van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij N.V. (SWM), zegt in gesprek met De West dat de bond niet van plan is lang te wachten op een uitnodiging van de aandeelhouder, de Staat Suriname. “We wachten één tot twee dagen, dan zullen we overgaan op een ander actiemodel”, zegt Baarh. Wat dit actiemodel zal zijn, wil hij nog niet prijs geven. De bondsvoorzitter zegt dat de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regilio Dodson, de afgelopen week heeft laten weten dat hij het bondsbestuur van de SWM zou uitnodigen voor een gesprek. “Maar tot vandaag hebben we geen geluid noch beeld gehad”, verklaart Baarh.

Het enige wat de werknemers volgens Baarh van de SWM willen, is dat er uitvoering gegeven wordt aan de overeenkomst met de directie van het bedrijf inzake de loonsverhoging van SRD 275 en de lumpsum van SRD 1.200. De lumpsum zou betaald worden in twaalf maanden (12x SRD 100).

Baarh zegt dat na het gesprek met de minister van NH pas besloten zal worden welke richting de bond opgaat. “Aan de hand van wat de minister ons zegt, zullen we kijken of de acties worden opgeschort. Ik ga samen met de andere bondsleden beslissen wat onze volgende stap zal zijn”, aldus de SWM-bondsvoorzitter.

Het kantoorpersoneel van de SWM is nog steeds in beraad. Alleen de afdeling die moet zorgen voor de watervoorziening aan de gemeenschap en de afdeling die moet optreden tijdens calamiteiten, zijn vrijgesteld van de acties. Baarh benadrukt dat de acties alleen opgeschort worden als er rekening gehouden wordt met de overeenkomsten die gemaakt zijn.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles