Robby Berenstein: ‘Regering heeft geen structuur’

“Ik heb geen beschrijving voor ze. Deze regering heeft geen structuur in haar beleid en doet maar wat”, zo is de reactie van Robby Berenstein, voorzitter van de Vakcentrale C47, op de vraag van De West hoe hij de regering Bouterse-Adhin na een jaar beschrijft.

Berenstein geeft verder aan dat de vakbonden goed met problemen kunnen omgaan, maar dat de aanpak van problemen op overheidsgebied verkeerd worden aangepakt door de regering. Hij benadrukt dat wanneer de vakbonden de belangen van hun leden willen behartigen, de problemen aangepakt worden nadat ze geanalyseerd zijn. Op die manier kan er gewerkt worden aan een oplossing. Dat wordt ook van een regering verwacht, maar volgens Berenstein is dat helemaal niet zo vanuit de huidige overheid.

De vakbondsman hekelt het feit dat de overheid een analyse van de economische situatie maakt, maar dat ze nooit over het verspillingsbeleid wil praten of hoe dit kan worden voorkomen. “Dit maakt dat het land in grote financiële problemen zit. Het is duidelijk te merken aan al de late uitbetalingen, projecten waarvoor men niet kan betalen en ook gelet op de situatie dat men de vakantiegelden nauwelijks kan uitbetalen.”

Berenstein vindt dat de regering met een beleid bezig is dat geen rekening houdt met de situatie waarin het volk verkeert. Het is volgens hem een overlevingsbeleid voor de regering. Gelet op deze ontwikkelingen, komt het er bij de vakbondsman op neer dat de regering bezig is het volk te verarmen. Volgens Berenstein kan men dan ook veel meer van de vakbonden verwachten, omdat het laatste hierover nog niet is gezegd. “ Denk maar aan de onderwijzers die willen staken, verhogingen en al de akkoorden die met de Staat Suriname gesloten zijn, maar toch niet gerealiseerd kunnen worden. Het gaat onder andere om de Bond van Leraren, BvL.”

More
articles