Jogi wil duidelijkheid omtrent gunning Dalian

Tijdens de openbare vergadering van gisteren in De Nationale Assemblee (DNA), heeft VHP-parlementariër Mahinder Jogi de regering gevraagd om duidelijkheid over een onderhandse gunning, die is getekend met het aannemingsbedrijf Dalian voor $ 235 miljoen. Jogi beschuldigt de regering van misleiding en is van mening, dat zij iets te verbergen heeft. Hij kan zich niet voorstellen, dat de regering een contract tekent van SRD 1,7 miljard ($ 235 miljoen). In de resolutie motiveert de regering het besluit door te zeggen dat de financiële middelen ten laste van de begroting van het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn voor het dienstjaar 2016.

Echter gaf Jogi gedocumenteerd aan, dat er op de begroting van het ministerie van OW, maar SRD 43 miljoen staat voor het aanleggen en verbeteren van wegen. Ook op de suppletoire begroting is er geen cent opgenomen voor aannemingsbedrijf Dalian. Jogi eist van de regering, dat het besluit teruggedraaid wordt.

De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, gaf aan dat $ 235 miljoen zal worden geleend, tegen een rente van 2% met een betalingstermijn van 20 jaar. “Het bedrag is doelbewust niet geplaatst op de begroting, omdat de voorbereiding van de lening veel tijd in beslag neemt”, aldus Hoefdraad. Hij gaf aan, dat de regering precies weet hoe zij het zullen managen, zonder de begroting en wetgeving te vertrappen. Hoefdraad zegt dat het om wegen gaat die werkgelegenheid gaan garanderen en noodzakelijk zijn voor de productiesector.

door Johannes Damodar Patak

More
articles