Atleten moeten Suriname weer op wereldkaart plaatsen

 

 Jurgen Themen en Sunayna Wahi zullen Suriname tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vertegenwoordigen op het onderdeel atletiek. Zij stonden gisteren de pers te woord tijdens de meet 7 greet met hun fans bij het SOC. (Foto: Regillio Derby)

De atleten die Suriname tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Rio de Janeiro zullen vertegenwoordigen, zullen ons land wederom op de wereldkaart moeten plaatsen. Deze mening is Jurgen Themen toegedaan. Hij was gisteren een van de zes atleten die gisteren allemaal op het terrein van het Surinaams Olympische Comité (SOC) een meet & greet hadden met hun fans en een ontmoeting met de pers.

Volgens Themen, die geldt als de tweede snelste man van Zuid-Amerika op de 100 meter, zal Suriname weer op de kaart geplaatst moet worden als het om de Olympische Spelen gaat. Van het zestal sporters is Themen de enige die al twee keer aan de Olympische Spelen heeft deelgenomen. Themen: “De tijd van Anthony Nesty is jaren terug. We zijn ons blijven ontwikkelen en het is tijd dat we weer met een medaille terugkeren,” aldus de sprinter. Nesty won in 1987 tijdens de Spelen in Seoul Surinames tot nu toe enige gouden olympische medaille met een wereldrecord op de 100m vlinderslag.

Themen zegt dat bij de 100m sprint het altijd mooi is om te weten wie de snelste is op een toernooi. Het is net als wanneer je wilt weten welke auto het snelst is. Themen: “Wij gaan laten zien dat de Surinaamse atleten ook tot de snelsten behoren. Themen vertelt dat de voorbereiding heel goed is verlopen, ook voor zijn levenspartner Sunayna Wahi die ook een van de zes atleten is. Themen en Wahi komen op 12 en 13 augustus in actie.

De Surinaamse sporters zijn gisteravond richting Brazilië vertrokken waar zij zich ook nog zullen voorbereiding op hun onderdelen.

Op het onderdeel zwemmen wordt de plaats van Chinyere Pigot ingevuld door Evita Leter. Pigot heeft namelijk een blessure opgelopen tijdens de voorbereiding.

Leter is gereed voor de strijd. Volgens haar heeft zij haar deelname allemaal te danken haar personal bests tijdens recente wedstrijden. Leter was van plan om het actief zwemmen af te bouwen, maar ging er weer hard tegenaan met trainen toen ze vernam dat ze Pigot moest vervangen.

Zwemmer tevens Surinames Sportman van het Jaar, Renzo Tjon A Joe, is zeer optimistisch. Hij is vooral blij dat hij de Spelen zonder wildcard bereikt heeft. “De bedoeling is te gaan voor minimaal een halve finale plek. Ik ben jong en maak zeker nog twee Olympische Spelen mee, maar als ik nu al een medaille in de wacht kan slepen is het van harte welkom,” aldus Tjon A Joe.

More
articles