Meer leningen voor schoolspullen

Van het jaar hebben meer mensen een persoonlijke lening aangevraagd bij de verschillende financiële instellingen in Suriname om vooral schoolspullen aan te schaffen. Kirpalani’s N.V. heeft in samenwerking met De Surinaamsche Bank een financieringsfaciliteit opgezet voor haar klanten. Martina Amatoemar, sales en marketing manager van Kirpalani‘s zegt in gesprek met De West, dat er inderdaad een behoorlijke toename aan financieringen is. Zij geeft aan dat dit vooral komt door de lage financieringskosten die Kirpalani’s aanbiedt.

In de maand augustus en september kopen veel ouders en verzorgers schoolspullen voor het komend schooljaar. Amatoemar geeft aan dat de prijzen van schoolspullen min of meer hetzelfde zijn gebleven. Echter vanwege de koersstijging, zijn sommige prijzen naar ratio gestegen (van 3,35 naar 7,20 voor een US$). De manager geeft aan dat dit niet is toegepast bij alle producten en dat er zoveel mogelijk met lage marges gewerkt is bij het vaststellen van de prijzen van schoolspullen, zodat deze toch betaalbaar blijven.

Consumenten kopen volgens Amatoemar bewust, men schaft alleen datgene aan, wat nodig is. Zij merkt op dat sinds vorig jaar, men niet tot op het laatste moment wacht met het inkopen van schoolbenodigdheden. Kirpalani’s N.V. heeft dit jaar 10% tot 15% minder schoolspullen geïmporteerd in vergelijking met vorig jaar. Dit vanwege de dalende koopkracht en de stijgende koers.

door Johannes Damodar Patak

More
articles