July 9, 2016


Suripop XIX een laddertje hoger


July 9, 2016

De negentiende editie van Suripop staat voor de deur. Dit jaar gaat Suripop een laddertje hoger. De twaalf componisten die de finale hebben behaald hebben het niveau van Suripop verhoogd, dit zei Henk van Vliet, presentator, tevens ondervoorzitter van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname, tijdens de introductie avond op 5 juli in de bankethal van Torarica, van de Suripop muziekvideo’s. Van het jaar is er ook een prijs voor de beste muziekvideo, die een jaarlijks terugkerend award zal zijn. De nieuwe Suripop trofee wordt van het jaar vervaardigd door Pansa Machine Winkel NV, voor heen vervaardigde Suralco de trofee voor het evenement. Heel opvallend aan de trofee is een laag 22 karaat goud aan het voetstuk van de trofee. De twaalf componisten zijn Rafick Bottse, Rachel Sweet, Humphrey Kóulen, Sharon Wongosoredjo, John van Coblijn, Mario Vermeer, Xaviera Spong, Harold Gessel, Judith Lochem, Carla Lamsberg, Sergio Emanuelson en Tashana Losche. Juryleden en het publiek zullen bepalen wie de winnaar wordt van Suripop XIX. Enkele bekende in de muziekwereld, die de liederenteksten tot leven hebben gebracht zijn Nisha Madaran, Rachidi Sanches en Artino Oldenstam. De officiele show van Suripop wordt op zaterdag 6 augustus gehouden in het Anthony Nesty Sporthal (NIS), waar de vocalisten, de liedjes van de componisten live zal presenteren. Suripop wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname.