Voorwaarts haalt kampioenstitel binnen

Voorwaarts, de oudste voetbalvereniging van Suriname, is zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse van de SVB. (Foto: Regillio Derby)

In een uiterst spannende wedstrijd is het Voorwaarts, de oudste voetbalvereniging van Suriname, zaterdag gelukt om kampioen te worden van de SVB eerste klasse. In het beslissingsduel om de kampioenstitel moest Voorwaarts het opnemen tegen Deva Boys, dat uiteindelijk met 3-1 werd geklopt. Beide ploegen waren op de laatste speeldag met 51 punten geeindigd, en aangezien het doelsaldo niet bepalend is, moesten de club in een beslissingsduel uitmaken wie zich de kampioen mag noemen.
In het André Kamperveenstadion kwam Voorwaarts heel vroeg tot scoren. Het was U-20 speler Moreno Asoman die in de derde minuut voor de 1-0 zorgde.
De 1-0 bleef nog heel lang op het scorebord staan, en terwijl de supporters en spelers van Voorwaarts hoopten dat de drie minuten blessuretijd snel voorbij gingen, gooide Giovanie Tiendarie roet in het eten: 1-1.
Zijn gelijkmaker betekende dat er tweemaal vijftien minuten verlengd moest worden.
In de extra tijd was Voorwaarts de bovenliggende partij. In de tweede verlenging scoorde de ploeg tweemaal via Jerome Strijder en Robin Haynes.
Met deze 3-1 overwinning mag Voorwaarts zich kampioen van de SVB eerste klasse noemen en tevens promoveren naar de hoofdklasse. Voorwaarts-coach Kenneth Jaliens zei er trots te zijn op dat de clubleiding het geduld heeft opgebracht om het team dat drie jaar geleden gedegradeerd was, weer terug te krijgen in de hoofdklasse. Volgens Jaliens hebben de U-20 spelers ook een belangrijke bijdrage hierin geleverd. Hij verwees onder meer naar het vroege doelpunt van Asoman. Doelend op het doelpunt van Deva Boys, zegt Jaliens dat er bij het voetballen af en toe sprake kan zijn van wanhoopspogingen, hetgeen maakte dat Deva Boys de score gelijk kon trekken.
“Uiteindelijk is toch gebleken dat Voorwaarts de langste adem had om met de titel naar huis te gaan”, aldus de succesvolle oefenmeester.