Marsidin en Vlijter in select gezelschap

De 12 spelers die na een week trainingsstage op Jamaica, zijn geselecteerd voor een voetbalclinic in Manchester. Ook de Surinamers Jaycee Marsidin en Roscello Vlijter horen erbij. (Foto: Digicel)

De 16-jarige Surinaamse voetballers Jaycee Marsidin en Roscello Vlijter, beiden van Robinhood, zijn gisteren op Jamaica samen met tien andere voetballers uit een groep van 42 spelers geselecteerd voor deelname aan een voetbalclinic bij ‘City Football School’ in Mancheser, Engeland.
Marsidin en Vlijter werden medio mei samen met Fernando Hoepel (13 jaar) van Transvaal uit een groep van 30 spelers die hadden deelgenomen aan de achtste editie van de Digicel Kick Start Clinic in Suriname, uitgekozen voor deelname aan de Digicel Kickstart Academy op Jamaica.
In totaal namen 42 spelers uit verschillende landen van het Caribisch gebied en Centraal-Amerika deel aan dit trainingskamp onder leiding van coaches van Premier League club Manchester City.
Na een week van intensieve training moesten de 42 spelers in een wedstrijd bewijzen dat zij hetgeen hun was bijgebracht op het veld in de praktijk konden omzetten.
Vanaf het eerste fluitsignaal tot het laatste sein hebben de jongens hun best gedaan de Manchester City-trainers ervan te overtuigen dat zij tot de selectie van 12 uitverkorenen wilden behoren.
Tot vorig jaar nog kregen slechts zes spelers de gelegenheid om vanuit de Digicel Kick-start Academy door te stromen naar City Football Academy. Het besluit om dit aantal uit te breiden naar zes was het directe resultaat van de voordelen die Digicel zag  voortvloeiden uit dit project voor het jong talent uit de regio.
Alan Dixon, City Football Schools projectmanager tevens hoofdcoach van Digicel Kickstart Academy zegt dat alle spelers zich goed hebben ontwikkeld alsook hun vertrouwen in de mogelijkheden die voetbal hun biedt.
“De coaches en ik zijn ingenomen dat ze gedurende de hele week een grote werklust hebben laten zien.
Het was indrukwekkend om hun in een nieuwe omgeving te zien waar ze nieuwe spelers hebben ontmoet, nieuwe technieken aangeleerd en toch nog konden presteren,” aldus Dixon.
Volgens Digicel Group marketing director, Peter Lloyd, biedt de multinationale telecomprovider jonge spelers van het Caribisch gebied de gelegenheid om hun spel te ontwikkelen en hun doelen te bereiken, zowel op als buiten het veld. Digicel is er blij mee dan nu niet zes maar 12 spelers hun land kunnen vertegenwoordigen tijdens de City Football Academy in Manchester.

De 12 geselecteerde spelers zijn:
Naam                            Leeftijd         Land
Tyreek Magee                16            Jamaica
Fritz Paul                         14            Haiti
Nyrone    Wynter            16            St. Lucia
Jervel Tobierre               16            St. Lucia
Dishon Howell                 14            Barbados
Judah Garcia                   15            Trinidad
Jodel Brown                    15            Trinidad
Jaycee Marsidin              16            Suriname
Roscello Vluter                16            Suriname
Mario Hernandez            16            El Salvador
Saul Rosales                     16            El Salvador
Mauricio Guzman            15            El Salvador

More
articles