June 20, 2016


(foto: Louis Alfaisie)

Ray Neïman hoofdact op Fête de la Musique


June 20, 2016

Ray Neiman is volgende week de hoofdattractie op de 18de editie van Fête de la Musique op 25 juni in Suriname. De in Suriname geboren Franse artiest, die ondertussen is uitgegroeid tot een wereldster, komt met zijn band Sopropo voor een optreden naar het Fort Zeelandia complex. Hij is aangetrokken door de organisatie, gevormd door Alliance Française Paramaribo in samenwerking met de Franse ambassade in Suriname en het Territoriale Collectief van Frans Guyana. Het is de 2de keer dat Neiman de hoofdrol speelt op een Fete de la Musique in Suriname. Hij trad al op tijdens de 16de edite van het muziekfestijn in 2014. Toen liet hij zich voordat hij het podium besteeg van voren schminken in de kleuren van de Surinaamse vlag en van achteren die van de Franse vlag. De toegang tot het Fete de la Musique, is geheel gratis. Een verrassing in de line-up is Nisha Madaran. Daarmee houdt de organisatie de traditie in stand, door tegelijk grote internationale artiesten uit te nodigen, en ook een podium te bieden aan lokale topmusici, zangers en nieuwe opkomende artiesten van eigen bodem. Andere artiesten en groepen in de line-up zijn: Itaves, Haika, Naomi Faerber, Meriam Simone, Een Beetje Anders, Salvation Crew, Luguber, Megavibes, Tjati, Benaya, Benjamin Faya, Authentiek Groov (Frans-Guyana) en Take Off (Frans-Guyana). Er staat ook een optreden van de Alakondre Dron op de agenda. De organisatie heeft cafe Zus @ Zo betrokken bij de pre-events, die al een dag eerder om 19:00 uur aanvangt met een special backyard session. Fête de la Musique is een van oorsprong Frans jaarlijks terugkerend muziekfestival op 21 juni, dat vooral amateur muzikanten de kans geeft op te treden in een straatfeest-achtige sfeer. Het feest wordt sinds 1982 in Frankrijk gevierd, en is de afgelopen jaren ook uitgebreid naar andere landen waaronder België, Duitsland en Suriname, wel met kleine variaties op de data. Zo vindt het dit jaar in Suriname plaats op 25 juni.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249