Hard optreden tegen onhygiënische situaties Para

De controlerende diensten van het ministerie van Handel en Industrie (ECD), het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG Milieu Inspectie), het Commissariaat Para (bestuursdienst), de Brandweer en de Politie, hebben in het weekend van 3 tot en met 5 juni gezamenlijk opgetreden tegen voornamelijk onhygiënische situaties in het district Para, met name in de ressorten Zuid, Oost en Noord. Dat laat het ministerie van Handel en Industrie (HI) in een persbericht weten.

Deze acties hebben erin geresulteerd dat in het ressort Oost een groot visverwerkingsbedrijf vanwege de onhygiënische wijze van verwerking en opslag van vis en visdelen door het BOG is gesloten. Ook zijn twee Viëtnamezen die daar te werk zijn gesteld, door de politie in vreemdelingenbewaring genomen, omdat zij vermoedelijk niet in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning. Vervolgens heeft het BOG in ditzelfde ressort een supermarkt die het niet zo nauw nam met de hygiëne, ter plekke gesloten. De brandweer heeft een partij vuurwerk in beslag genomen en die overgedragen aan de politie. Ook heeft de ECD chemicaliën in beslag genomen en overgedragen aan de politie, die de zaak verder zal afhandelen.

In het ressort Zuid zijn vier handelszaken gesloten vanwege de onhygiënische situatie, brandgevaar en het niet in bezit hebben van een vergunning.

Wat het ressort Noord betreft, zijn de vergunningshouders in de gelegenheid gesteld om hun zaken betreffende hygiëne en brandveiligheid in orde te maken. Vermeldenswaard is dat het BOG in alle ressorten in het district Para, ijs, dat niet voorzien was van een etiket, maar ter verkoop werd aangeboden, terstond heeft vernietigd. Hetzelfde gebeurde ook met zelf gefabriceerd cassavewater dat geen etiket had.

Het gezamenlijk optreden van bovengenoemde diensten, moet gezien worden in het kader van de ordening van alle economische activiteiten in Para, waarbij de districtscommissaris de hulp van de genoemde diensten heeft ingeroepen.

More
articles