TYG verovert turnbeker op DOS

Turnvereniging The Young Generation (TYG) heeft afgelopen zaterdag de wisselbeker veroverd op Door Oefening Sterk (DOS). Dit gebeurde tijdens de turnkampioenschappen in de NGVB-sporthal waar ongeveer 60 leerlingen van beide turnscholen elkaar hebben bekampt op de diverse onderdelen van de turnsport, te weten voor de jongens de brug, de ringen, de rekstok, paard voltige, de sprong en de vloer en voor de meisjes de ongelijke brug, de evenwichtsbalk, de sprong en de vloer. Er werd gestreden om de wisselbeker die in het bezit was van TYG. De turners van DOS hebben het voortreffelijk gedaan en konden met de wisseltrofee naar huis gaan.

De wedstrijden waren een voorloper op de interland-wedstrijden tegen Frans-Guyana op 2 juli aanstaande te Saint Laurent.
De turnsters waren onderverdeeld in de niveaus 5 – 4 – 3, honneur en excellence, terwijl voor de turners dat Honneur U-11 jaar en Excellence U-12 jaar waren. Het was ook de eerste keer dat de rekstok, paard voltige en de ringen voor de jongens op het programma stonden. De organisatie van deze dag lag in handen van de turnclub DOS.
De komende periode zal er naar sponsoren gezocht worden om fondsen te werven voor mogelijke deelname van deze kinderen aan de interlandwedstrijd.
De organisatie vindt het jammer dat turnen als sport niet is opgenomen in het programma van de Inter-Guyanese Spelen (IGS). Hierdoor kunnen vele getalenteerde kinderen zich niet profileren in het buitenland. De turnverenigingen menen dat het nu tijd is dat er voor schoolkinderen een centrale oefenplaats (Turnhal) door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken wordt opgezet, zodat ook alle schoolkinderen kennis kunnen maken met dez tak van sport en waardoor er meer talenten ontdekt kunnen worden.
De volgende deelnemers hebben zich geplaatst voor de interlandwedstrijd tegen Frans-Guyana.
Excellence: Meisjes: DOS: Souiza Tilburg, Inejrah Lobato de Mesquita, Iva Lang en Charlotte Getrouw. TYG: Malhory Weidum en Erin Brown.
Honneur: Meisjes: DOS: Laquisha Toppin, Maegan Ristie, Iris Esschendal, Akeisha George en Kyara van Doimen. TYG: Daphne Soekardjo.
Jongens U-15: DOS: Kaelin Meerberg. TYG: Eljon van Axel, Dylan Koornaar, Rosandro Roseval, Tyrike Mangroelal en Amani Amzand.
Jongens U-12: DOS: Boris Esschendal, Efrain Mijnaars, Shilton Ling en Asawini Ment-Peroti. TYG: Malik Joseph en Jamil Rambharos.
Overige uitslagen: Meisjes Niveau 5: Elyssa Clydesdale (TYG), Isabelle de Vries (DOS) en 3 Amy Misran (DOS).
Meisjes Niveau 4: Yasmine Chee (DOS), Lua Pinas (DOS) en 3 Giselle van Glaanenweygel (DOS).
Meisjes Niveau 3: Demi Joseph, Amaris Schenkers en Cailynn Griffith.
Een turnster werkt haar onderdeel af op de springkast tijdens de turnwedstrijden tussen DOS en TYG afgelopen zaterdag in de NGVB-sporthal. (Foto: Regillio Derby)

More
articles