May 28, 2016


Wist je dit…al?


May 28, 2016

– Het Lustig Festival van Lustig Events bestaat dit jaar precies 10 jaar. Dit heuglijk feit zal niet ongemerkt voorbij gaan. Het wordt groots gevierd op 30 juli. De artiesten en Dj´s die zullen optreden worden nog bekend gemaakt. Uitkijken dus. – De Kaseko band Kankantrie uit Nederland treeft voorbereidingen voor een Keti Koti Tour 2016 naar Suriname. Deze zal van 29 juni tot 6 juli plaatsvinden. Kankantrie die grote hits met ‘Niks aan de hand’, ‘Soso Tu Sma’ en ‘Diembo Diembo Die’ maakte vorig jaar ook een keti koti tour. Deze vond in de periode 25 juni tot 4 juli plaats. Het hoogtepunt was een optreden bij het 120 jarig jubileum feest van het Korps Politie Suriname (KPS) op 1 juli. – Marciano Leyman is terug in Ghabiang Boys. De band waar hij furore heeft gemaakt en vele hits gescoord. De populaire kasekozanger had de band in 2009 om persoonlijke redenen de rug toegekeerd. “Het voelt als `weer thuiskomen. Het is een vertrouwde omgeving vol muzikaliteit. Er zijn al een aantal optredens gedaan en de ontvangst was meer dan goed”, reageert hij. – Wat ook leuk en interessant is om te weten, is dat Kayente en Selecta van de entertainment groep 2 Famous Crew zijn herenigd. Om dit te vieren zijn de twee artiesten weer in de studio gedoken en een song opgenomen. Die poku heet ‘Sanam Re’ (de lieveling). Kayente en Selecta scoorden een grote hit met ‘Djoegoe Djoegoe’.