Landskampioen Inter Moengo Tapu nam regie vanaf derde ronde over

Inter Moengo Tapu is afgelopen seizoen voor de vierde maal op rij voetbalkampioen van Suriname geworden. De ploeg uit Marowijne verzekerde zich twee speelronden voor het einde van de competitie van de titel toen Robinhood op zaterdag 23 april met 1-0 werd verslagen. De huidige en meervoudige landskampioen van Suriname nam de regie in de hoofdklasse al vanaf de derde speelronde over.

Statistieken van SVB-medewerker Ashok Bainath Sah laten zien dat promovendus Nishan’42 na de eerste speelronde de koploper was, gevolgd door Transvaal aan het einde van de tweede speelronde. Daarna had Inter Moengo Tapu het voor het zeggen. De ploeg is gedurende de derde speelronde tot de achttiende ronde koploper geweest.
Echter, als alleen op de tweede ronde gelet wordt, dan zou Leo Victor de nieuwe landskampioen zijn geworden. De ploeg speelde acht wedstrijden in de tweede ronde, een minder dan Inter Moengo Tapu, maar liet de landskampioen achter zich met een veel betere prestatie. Van de acht wedstrijden – de tweede ronde partij tegen SV Notch vond geen voortgang – won er zes, speelde een keer gelijk en verloor ook een keer. Van zijn negen wedstrijden in de tweede ronde won Inter er vijf, terwijl twee verloren gingen en twee gelijk eindigden. In de tweede ronde vergaarde Leo Victor 19 punten en Inter 17. Toch eindigden de Leeuwen uiteindelijk als derde achter Transvaal dat zowel in de eerste als tweede ronde 16 punten verzamelde: totaal 32 punten. Leo Victor eindigde door een slechte eerste ronde waarin de ploeg met 8 punten negende was aan het einde van de rit met 27 punten en Inter met 40.
Inter legde de basis voor de titel dus in de eerste ronde waar de ploeg ongeslagen bleef door 7 van de negen wedstrijden in winst om te zetten en twee gelijk te spelen: 23 punten.
Transvaal volgde als tweede beste van de eerste ronde met 16 punten, daarna Botopasi met 15 punten, 4. Nishan’42 14 punten, 5.SV Notch en 6.Robinhood elk 11 punten, 7.WBC en 8.Takdier Boys elk 10 punten, 9. Leo Victor 8 punten en 10.Excelsior 6 punten.
De hoofdklasse competitie ging van start op vrijdag 13 november. Op woensdag 23 december werd de competitie stopgezet in verband met de kerstdagen en de jaarwisseling.
Op vrijdag 15 januari werd de competitie hervat en op zondag 31 januari kwam er een einde aan de eerste ronde. Op vrijdag 5 februari werd er een aanvang gemaakt met de tweede ronde, terwijl op zaterdag 14 mei de competitie 2015/2016 werd afgerond.

 

More
articles