Den boy Fu A Birti komt naar Suriname

Het stand-up comedy duo Den Boy Fu A Birti  komt in juli naar Suriname om een aantal shows te geven. De toer die door Jacana Hotel Amazon Ressorts en de SLM is gepland in de periode 15 tot 31 juli. “We kijken al vijf jaar uit naar deze trip. We waren in 2011 voor het eerst samen met Roue Verveer, Murth Mossel en Rayen Panday. Toen zeiden we al wat zou het mooi zijn om een geheel eigen show hier te mogen doen. En dat gevoel is alleen maar gegroeid na onze volgende bezoeken als artiest”, vertelt het duo. “De mensen kunnen een best of show verwachten.” Deng Boy Fu a Birti (de jongens uit de buurt) is een duo, gevormd door Eric ‘Sko’ Schröder en Ronny ‘Ormoe’ Ormskirk. Sko en Ormoe zijn al hun hele leven (letterlijk vanaf geboorte) bekenden van elkaar. Zodra het duo samen is lachen ze dan ook heel wat af. Ongeveer negen jaar geleden ontstond bij Ronny het idee om samen met Sko een radioprogramma te gaan maken. Via een  radiostation  kregen zij deze kans en daar was hun eerste programma, genaamd: ‘Deng Boy Fu a Birti’. Binnen de kortste keren had het duo een van de best beluisterde programma’s. Het begon allemaal bij Radio Ebony. Na een jaar of twee is het duo overgestapt naar Radio Stanvaste. Hier is het duo echt bekend geworden onder de Surinaamse bevolking, vooral in hun home Town Rotterdam.

More
articles