VHP’er Sharman noemt Basiszorgverzekering politieke stunt

“Die hele invoering van de Basiszorgverzekering was een politieke stunt. Men vond het in 2013 wel nodig om een openbare aanbesteding te houden, maar nu haalt men de Basiszorgverzekering weg bij Self Reliance en stapt men naar het Staatsziekenfonds (SZF). De vraag die rijst, is waarom er nu geen openbare aanbesteding is gehouden.” Woorden van VHP-parlementariër tevens arts, Dewanchandrebhose Sharman.

De minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, heeft middels een schrijven aan Self Reliance laten weten dat de samenwerking voor de Basiszorgverzekering voor kinderen tot 16 jaar en 60 plussers wordt stopgezet. De directe reden dat de samenwerking wordt opgezegd, is de financiële situatie waarin het land nu verkeert. De kosten komen nu op het bord van het SZF. De directeur van SZF, Rick Kromodihardjo, heeft ingestemd met het verzoek van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid om de zorg over te nemen.

Volgens VHP’er Sharman is de basiszorgwet als een verkiezingsstunt geïntroduceerd door de overheid Bouterse-Ameerali. Het doel was om de verkiezingen te winnen. “ Dit is duidelijk het teken dat het volk in de maling is genomen. “Sharman zegt verder dat hij deze stap van de overheid een criminele stap vindt. “ Het doel was dat de NDP stemmen kreeg met dit plan, terwijl men wist dat er geen geld was. Dit geeft duidelijk aan dat de samenleving bedrogen is. Als je geen geld hebt, hoe ga je dan SZF betalen?”, aldus Sharman.

De politicus geeft verder aan dat het SZF nu ineens 150.000 mensen in zijn bestand krijgt. Deze stap zal volgens hem maken dat het SZF de betalingen aan de ziekenhuizen niet meer goed aan zal kunnen. “ Het SZF heeft helemaal niet zoveel geld om al hun verzekerden van een goede gezondheidszorg te voorzien”, stelt hij. Volgens Sharman zou Ronald Hooghart, voorzitter van CLO (Centrale van Landsdienaren Organisaties) moeten opkomen voor de werkers, omdat voor de gezondheidszorg van al de landsdienaren in gevaar is. Sharman: “ De landsdienaren betalen nu 4% van hun salaris aan het SZF. Daar de groep van verzekerden die niet werken groot is geworden, namelijk de zestig plussers en kinderen tussen 0 en 16 jaar, zal men er alles aan doen dat de werkenden niet 4% van hun salaris aan SZF betalen, maar een hoger percentage zodat het volk de kosten ook helpt dragen.”

door Ivan Summerville

More
articles