ABOP verwacht duizenden bij massameeting

De Abop houdt aanstaande zondag een massameeting in het Flamboyant Park. Het lag in de bedoeling om de massameeting in eerste instantie te Marowijne te organiseren, maar na overwegingen is besloten om deze in Paramaribo te houden.

Volgens Abop-parlementariër Marinus Bee, is er bewust voor deze periode gekozen om de eerste massameeting te organiseren. Het is precies een jaar na de verkiezingen van het afgelopen jaar. “ De partij wacht echt niet op een andere verkiezing, omdat de Abop geen verkiezingspartij is. Wij zijn continu in contact met de achterban. Deze massameeting is ook een onderdeel van een uitgestippelde strategie van de oppositie.

Het ligt in de bedoeling dat al de partijen van de oppositie een massameeting organiseren waarna er een gezamenlijke oppositionele massameeting gehouden zal worden.”

Gelet op de verwachtingen van de meeting die zondag aanstaande gehouden zal worden, zegt Bee dat er verschillende sprekers, waaronder Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, aan het woord zullen komen. De toespraken zullen onder andere over de economische situatie in het land gaan en ook over de verder te nemen stappen, gelet op de crisis van het land. Ook zal men geïnformeerd worden over hoe als volk om te gaan met de precaire situatie in het land. Bee geeft aan dat de sprekers advies zullen uitbrengen over hoe te handelen in deze situatie en waar men onder andere kan aanpassen om financieel toch uit te komen. Niet-Abop’ers worden eveneens opgeroepen zich zondag aanstaande bij de partij aan te sluiten, omdat de gele partij een ontwikkelingspartij is.

door Ivan Summerville

More
articles