Overig personeel BOG dreigt met stakingen

De milieu-inspecteurs van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), hebben gisteren hun actie opgeheven, maar het directieteam van BOG kijkt nog geen rust te hebben als het om acties gaat. Lesley Resida, directeur van BOG, zei gisteren tijdens een persconferentie dat de administratieve dienst en het overig personeel ook van plan zijn om te staken. Gelet op betrouwbare informatie ligt het in de bedoeling dat de afdeling Administratie maandag in actie gaat.

Volgens Resida is de aanleiding voor de aangekondigde staking de vervoerstoelage die de milieu-inspecteurs niet via een rijstaat zullen krijgen, maar via een beschikking waarbij men per maand recht heeft op een bedrag van SRD280,-. De directeur zegt dat hij vernomen heeft dat behalve de milieu-inspecteurs, het overige personeel ook geen rijstaten wil inleveren. Voor nu is de regel dat mensen die hun voertuig voor de dienst inzetten, een rijstaat moeten inleveren, terwijl de bond van Milieu-inspecteurs er werk van maakt dat men geen rijstaten meer indient, maar middels een beschikking de vervoerstoelage krijgt.  Volgens Resida zorgt David Bakker, voorzitter van de bond van Milieu-inspecteurs samen met zijn volgelingen voor deze situatie. “Bakker is de grote frustrator van de administratie. Hij loopt langs zijn leden, neemt hun stukken voor de vervoerstoelage en overuren in ontvangst en belooft de mensen dat ze hun vervoerstoelage krijgen zonder dat ze een rijstaat indienen. Hij zegt het te regelen via zijn contacten die hij op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid heeft.” Resida geeft verder aan dat Bakker met verschillende scenario’s bezig is. Daarom vormt hij een probleem voor het BOG. “ Elke poging die wij als directie nemen om orde en transparantie in de diensten te brengen, schopt hij in de war. Wij werken graag met wetgevingsproducten, orde en transparantie, maar Bakker is bezig om alles te ondermijnen.”

Hij vervolgt: “Voor wat betreft de vervoerstoelage, is men bezig overheidsmiddelen te stelen. Je kan geen SRD280,- ontvangen als je jouw eigen auto niet hebt ingezet. Als men dat doet, is het een verkapte vorm van salarisverhoging. Men gaat niet met zijn eigen auto op het veld, men gebruikt de Hilux van BOG. Als men vervoer inzet, moet de meterstand eerst gecontroleerd worden, want je wordt betaald voor het aantal gereden kilometers. Ook moet men eerst toestemming van het afdelingshoofd hebben om het vervoer in te zetten.”

door Ivan Summerville

More
articles