Robinhood en WBC bekerfinalisten

Robinhood en WBC nemen het zaterdag aanstaande tegen elkaar op in de finale van de SVB/Assuria bekercompetitie. Robinhood, dat in de reguliere hoofdklasse competitie een slecht seizoen heeft gedraaid, plaatste zich gisteren voor de eindstrijd door landskampioen Inter Moengo Tapu na penalty’s te verslaan. Eerder op de avond won WBC met 5-2 van Excelsior, de hekkensluiter van het afgelopen hoofdklasseseizoen.
Robinhood creëerde in de partij tegen Inter Moengo Tapu de meeste kansen, maar tot scoren kwam de roodgroene formatie niet. In de tweede helft ging het er wat grimmig aan toe aangezien geen van beide ploegen de finale wilde mislopen. Uiteindelijk was er na de reglementaire 90 minuten geen winnaar waardoor vrije trappen vanaf de 11m-stip de beslissing moesten brengen.
Robinhood maakte geen enkele fout vanaf de stip, terwijl doelman Obrendo Huiswou en Andwele Amoeferie van Inter Moengo Tapu wel faalden.
Ives Vlijter van Inter MoengoTapu sprak van een vrij spannende partij.
Volgens hem lukte het niet in de eerste helft. “In de tweede helft ging het spel veel beter maar het afronden liet te wensen over”, aldus de Interspeler. Hij zegt dat Robinhood vrij volwassen speelde voor een ploeg met jonge voetballers, die echter zeer bewegelijk zijn. Vlijter: “Dat maakt ook dat je ze niet mag onderschatten.” Dat Inter Moengo Tapu met clubvoorzitter Ronnie Brunswijk in de gelederen speelde, mag volgens Vlijter geen excuus zijn voor de verloren partij. Volgens hem moesten de kansen gewoon benut worden.
Robinhood-doelman Claidel Cohinor is er verheugd om dat de ploeg de finale heeft. Volgens hem had het clubbestuur hierover een goed gesprek met de spelers. De spelers moesten zich namelijk inzetten in de bekercompetitie, aangezien het kampioenschap en de tweede plaats in de competitie reeds een verkeken zaak waren. Kohinor zegt dit gesprek de spelers heeft gemotiveerd.
Aangezien het duel niet in de reglementaire negentig minuten beslist kon worden, was het volgens Kohinor aan hem als doelman om zich te bewijzen in de penaltyreeks. “En het is ons gelukt”, zegt hij. De finale is zaterdag aanstaande in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.