Milieu-inspecteurs tot 2 juni in staking

Tijdens een Algemene Leden Vergadering vandaag van de milieu-inspecteurs in dienst van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), is besloten dat men tot en met 2 juni in actie blijft. Volgens de bondsvoorzitter van de milieu-inspecteurs, David Bakker, was er gisteren een gesprek met de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel. Het ligt in de bedoeling dat de bond en de minister op 2 juni weer om de tafel gaan. Als gevolg hiervan hebben de leden besloten om de werkzaamheden pas op 2 juni te hervatten.

Bakker vertelt dat de leden het actiemodel, 07.00 uur aanmelden en tot 11.00 uur aanwezig zijn op kantoor, nog steeds hanteren. Na 11.00 uur mag men voor ziek tekenen. De milieu-inspecteurs van Zanderij en de haven werken wel. “We hebben gisteren met de directeur van BOG, Lesley Resida, gesproken. Het resultaat was hetzelfde als toen wij de besprekingskamer ingingen. In de middaguren was er een gesprek met de minister van Volksgezondheid”, zegt Bakker.

Bij het gesprek met de bewindsman leek er wat licht in de tunnel van de milieu-inspecteurs te schijnen. De minister zegt dat hij bezig is wat zaken te realiseren. Het gaat onder andere om de beschikking voor de vervoerstoelage, deze zal niet meer bij het BOG liggen, maar op het ministerie van Volksgezondheid. Dit neemt met zich mee dat de leiding van BOG niets meer te maken zal hebben met vervoerstoelage. Dit kan er voor gaan zorgen dat de vervoerstoelage sneller uitbetaald wordt. Met betrekking tot de bevorderingen van het personeel, moeten degenen die bevorderd worden eerst beoordeeld zijn waarna de stukken opgestuurd worden naar het ministerie.

Na de leden hedenmorgen hiervan op de hoogte te hebben gesteld, gaven de inspecteurs aan dat er geen vertrouwen meer is in wat men zegt. Men wil eerst resultaten zien. Volgens Bakker werd aan de leden gevraagd om de minister het voordeel van de twijfel te geven, maar ze willen dat niet doen. In het verleden zijn er vaak ministers, assembleeleden geweest en ondanks dat komt er geen oplossing. “Jammer dat de minister dit moet ervaren, het is niet zijn schuld. Dit is de schuld van BOG-directeur Lesley Resida. Er gaan al jaren zaken verkeerd op BOG. Dit maakt dat ze geen vertrouwen meer hebben in niets en niemand.”

-door Ivan Summerville-

More
articles