Rendement Digicel Kickstart ook in nationale selecties

Het rendement van de Digicel Kickstart Clinics is volgens Ronald Kolf terug te zien in de nationale voetbalselectie. Kolf, technisch directeur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), sprak afgelopen woensdag de spelers toe bij de afsluiting van de achtste editie van de Digicel Kickstart Clinics.
In totaal namen dit jaar in Suriname dertig spelers van verschillende clubs deel aan de clinics. Uiteindelijk werden Jaycee Marsidin, Rochello Vlijter en Ferando Hoepel door de coaches Lewis Childs, Jarrad Ince en Robbie Anderson van de Engelse Premier League club Manchester City uitverkoren om Suriname in juni op de Digicel voetbalacademie in Jamaica te vertegenwoordigen.
Kolf vindt de clinics ook dit jaar geslaagd en sprak de hoop uit dat Digicel ook de komende jaren zal doorgaan met project. “Het is een goede activiteit voor het Surinaams voetbal en het rendement zie je zelfs terug in de nationale selecties”, aldus Kolf.
Hij en hoofdcoach Childs drukten de overige jongens op het hart niet teleurgesteld te zijn. “Jullie zijn nog jong en hebben gezien hoe het eraan toegaat. Jullie moeten nu harder gaan werken en de volgende keer weer proberen”, sprak de Engelsman hen toe. Lewis en Kolf spraken vol lof over de discipline en inzet die de jonge voetballers aan de dag legden.
Childs en zijn collega’s zullen de voetbaltalenten uit het Caribisch Gebied en Midden Amerika voor een week trainen.
Tijdens de twee zware dagen van de Digicel Kickstart Clinics in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion werden er trainingen van vier uren per dag afgewerkt, en werden de jeugdige voetballers vooral beoordeeld op hun technische vaardigheden en tactisch inzicht. Ook werd er zwaar getild aan hun fysieke gesteldheid.
De drie spelers zijn erg blij met hun uitverkiezing. Zij zien dit als een belangrijke hoogtepunt in hun jonge voetbalcarrière. Alle drie geven aan het niet te hebben verwacht, omdat er veel concurrentie was. Marsidin, Vlijter en Hoepel gaan zich nu intensief voorbereiden, zodat zij in juni een goede beurt kunnen maken op Jamaica. Zij willen uiteindelijk tot de acht te behoren, die later dit jaar stage mogen lopen bij de huidige nummer vier van Engeland.

More
articles