Sadiek nadert koploper Kerto bij Combinatie’80

Damdokter John Sadiek is koploper Hendrik Kerto genaderd in de interne competitie bij de damclub Combinatie’80. Kerto kwam donderdag niet in actie. Sadiek won van Winod Lachmon en is met 7 punten uit vier wedstrijden tweede achter Kerto, die 8 punten heeft uit eveneens vier partijen.
Lachmon blunderde tegen Sadiek, waarna de laatstgenoemde een combinatie uitvoerde met schijfvoordeel. Lachmon bood nog tegenstand, maar in het late eindspel trok de elfvoudig nationaal kampioen alsnog de winst naar zich toe.
Armand Kasdiran versloeg Sankar Gangaram Panday door middel van een meerslagcombinatie naar dam.
Rabinder Jaggoe en Sanjay Beharie kwamen remise overeen in het eindspel nadat Beharie de winst gemist had.
Reza Sadiek had Satish Chandai tegenover zich. Het werd een interessante partij, waarbij Reza in de 33e zet de “Ghestemdoorstoot” nam om na enkele zetten een schijfvoordeel te nemen. Chandai probeerde nog in het eindspel een remise te forceren, maar door secuur spel van Sadiek had Chandai op een gegeven moment geen keus meer dan te capituleren.
De laatste partij was de topper tussen Jerry Sadiek en Pradeep Hardajal. Een bijzonder mooie en spannende partij waarbij beide dammers voor de winst gingen. Op een gegeven moment speelde Jerry 3-9 waarna Hardajal hem totaal verraste met een “stille zet”. Daarna was het positioneel uit. Hardajal ging met de 2 punten naar huis.
De top 10 ziet er als volgt uit:
1.Hendrik Kerto    8 uit 4
2.John Sadiek        7 uit 4
3.Winod Lachmon    7 uit 5
4.Jerry Sadiek        6 uit 4
5.Pradeep Hardajal    6 uit 5
6.Sanjay Beharie    5 uit 4
7.Reza Sadiek        3 uit 3
8.Armand Kasdiran    3 uit 5
9.Rabinder Jaggoe    3 uit 5
10.Regie Koetoe    1 uit 1
De volgende speelavond is op donderdag 26 mei aanstaande om 20.00 uur.

More
articles