SO en examens hebben prioriteit ondanks protest

De studenten van het Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) blijven, ondanks de protestactie aanstaande vrijdag, gefocust op hun schoolonderzoek (SO) en examens. Dit zegt Carlo Redmond, woordvoeder van de Samenwerkende School Besturen (SSB) in gesprek met De West. De studenten zitten momenteel in de examen- en SO-periode. Op een aantal scholen zullen SO’s en examens vrijdagochtend voor 10:00 afgelegd worden.

De Bond van Leraren (BvL) heeft al zijn leden opgeroepen om hun werkplek om 10:00u te verlaten en zich te voegen bij de manifestatie die is geïnitieerd door C-47. De leraren van de VOS-scholen vertegenwoordigd in de BvL, zullen deelnemen aan deze protestactie.

De verschillende studentenbesturen die zich gebundeld hebben in de SSB, weten nog niet als zij de protestactie zullen ondersteunen. In de loop van de week komt de SSB bijeen in een spoedvergadering. Na overleg met de verschillende besturen zal de SSB zijn standpunt kenbaar maken. Zij blijft de ontwikkelingen rondom de protestactie in ieder geval wel volgen. Deelname van de SSB is niet uitgesloten.

Het Landelijk Studenten Platform (LSP) heeft gisteren bij monde van coördinator Clyde Ford laten weten dat zij de protestactie niet steunt. Het botert al geruime tijd niet tussen de twee studentenorganisaties.

Redmond geeft aan dat de SSB een uitnodiging ontvangen heeft van het LSP. Het doel van deze vergadering is om de plooien glad te strijken die ontstaan zijn tijdens de straatacties van de studenten vorige maand. Het is niet duidelijk of de SSB zal participeren aan deze vergadering.

Tot en met vanmiddag had geen van de SSB-lidbesturen gereageerd op de uitnodiging. De vergadering vindt morgen plaats.

More
articles