Leo Victor wil dé club van Van Dijk worden

Leo Victor wil dé club van Van Dijk en omgeving worden. De club zal op zoek gaan naar haar plaats binnen de omgeving en hoop dat talenten uit de buurt zich aansluiten.
De sportvereniging heeft zaterdag officieel haar eigen speelveld in gebruik genomen. Het voormalige Wi Kontrenveld dat jarenlang in vervallen staat verkeerde, is omgetoverd tot een speelveld met een kunstgrasmat.
Voor de in 1934 opgerichte SV Leo Victor is dit een nieuwe mijlpaal na 4 landskampioenschappen, 2 bekertitels en 2 Presidents Cup. Het onthullen van het naambord “Leo Victor Stadion” ging gepaard met applaus en gejuich, waarbij werd benadrukt dat de club voor grotere hoogtes in het Surinaams voetbal gaat.
Voorzitter Maurice Issa en zijn team zijn heel gelukkig. Het is volgens Issa een moeilijk pad geweest naar het grote moment. De diefstal van onder andere de verlichtingskabels ter waarde van SRD 35.000 was een van de vele tegenslagen. “Gelukkig hebben we in 2014 de Presidents Cup gewonnen en met de ontvangen geldprijs in 2015 een behoorlijk deel van de kabels teruggekocht om het project voort te zetten”, aldus Issa. Volgens hem brengt het sportveld ook voordelen met zich mee voor de buurten Saron, Beekhuizen, Van Dijk en omgeving. Issa benadrukte dat Leo Victor dé voetbalploeg in de buurt wil worden en sprak de hoop uit dat de talenten uit de buurt zich zullen en willen aansluiten bij Leo Victor.
Issa: “Dat is mijn grootste wens”. Hij zegt dat Leo Victor op zoek zal gaan naar haar plaats binnen de omgeving en spreekt de hoop uit dat het dé club ploeg van de omgeving wordt.
De clubleiding is ruim vier jaar bezig geweest met het project. De lange duur kwam doordat een groot deel van de elektra nog in orde gemaakt moest worden. Om ondersteuning te krijgen van het Staatsolie Sportfonds moest er eerst voor verlichting gezorgd worden, maar men raakte steeds geconfronteerd met diefstal van de kabels hetgeen voor vertraging zorgde.
“Uiteindelijk is het gelukt en het Staatsolie Sportfonds kwam ook in met een bedrag van US$ 99.000.
De clubleiding vestigt nu de hoop op de minister van Sport- en Jeugdzaken om bij de EBS te bemiddelen zodat de accommodatie spoedig over stroom kan beschikken. Voorlopig worden 2-3 lampen aan gedaan zodat de hoofdklasseploeg tot ongeveer 19:30 uur in de avond kan trainen.
Het clubbestuur zal er alles aan doen om het sportveld tot de thuishaven van Leo Victor te maken. Echter vraagt die missie om grotere inspanningen. Issa zegt dat Leo Victor vaak zijn misnoegen heeft geuit over de staat waarin velden van andere verenigingen verkeren.
Hij noemde Saramacca, Meerzorg en Moengo waar de velden volgens hem er erg aan toe zijn. Issa: “Als we problemen hebben met de staat waarin de velden verkeren, moeten wij ervoor zorgen dat ons veld er 100% picobello bij staat alvorens wij onze thuiswedstrijden hier spelen.”
Het project heeft ongeveer US$ 125.000 gekost, waarbij het Staatsolie Sportfonds met US$ 99.000 is ingekomen, terwijl de Suriprofs het opzetten van clubhuis met US$ 16.000 hebben ondersteund.
door Ivan Summerville

More
articles