CAPTAIN, THE SHIP IS SINKING

Met de aangekondigde tariefsaanpassing voor elekrticiteit is het hek van de dam. De regering komt met een zeer leuk verhaaltje dat bijkans 70% van de verbruikers geen aanpassing krijgt, omdat ze ver beneden de 50 kWh per maand zit. Het zou alleen gaan om de grootverbruikers, maar dit gaat helemaal niet op, omdat elke verhoging voor welke groep dan ook doorwerkt naar alle sectoren. Vooral wanneer er aanpassingen komen op brandstof-, water- en stroomtarieven. In een spoedbericht zei het ministerie van NH het volgende: `Met ingang van 1 mei 2016 geldt dus het volgende:

* De tarieven voor huishoudens t/m 450 kWh blijven ongewijzigd.

* De tarieven voor huishoudens tussen 450 kWh en 800 kWh per maand worden gedeeltelijk gesubsidieerd.

* Groot verbruikende huishoudens met een maandelijks verbruik boven de 800 kWh en daaraan gelijkgestelde categorieën worden niet meer gesubsidieerd en zullen een aangepast tarief betalen.

* Alle overige verbruikersgroepen, inclusief commerciële en industriële bedrijven, worden gedeeltelijk gesubsidieerd.

* De overheidssubsidie voor elektriciteit zal zoals aangekondigd in oktober 2015, gefaseerd worden afgebouwd. Groepen met een verbruik van minder dan 600 kWh per maand zullen voor langere tijd worden gesubsidieerd’.

De regering garandeert voorts dat de herstructurerings- en bezuinigingsmaatregelen in het kader van een efficiëntere bedrijfsvoering binnen de N.V. EBS onverkort wordt voortgezet. De aangepaste tarievenstructuur alsook de herstructurering binnen de EBS zal in september 2016 worden geëvalueerd. Tot zover de verklaring van het ministerie. Waar de regering totaal aan voorbij gaat, is dat de samenleving dit helemaal niet zal pikken. Men gaat voorbij aan de realiteit dat niemand nog een cent aan verhogingen kwijt kan raken.

De totale samenleving wordt ontwricht, omdat ouders nu naar twee en drie banen gaan zoeken om het hoofd boven water te houden. Strak bezuinigen kan niet meer, omdat er steeds meer verhogingen worden doorgevoerd. Niemand kan die meer uit een normaal salaris betalen. Het is duidelijk dat de regering alles wil doen om het IMF-geld naar binnen te halen. De hele uitleg van de president dat het om een eigen herstelprogramma gaat, is dus gelogen, omdat hier de agenda van het IMF wordt afgewerkt. Ook al betaalt 70% van het volk de verhoging niet, de winkeliers en bedrijven gaan dit doorbereken in de prijs en uiteindelijk heeft iedereen ervoor betaald. Door te stellen dat 70% buiten schot blijft, is een grove vorm van belazerij. Het is een kettingreactie. Vakbonden en het bedrijfsleven moeten nu wel hun tanden laten zien, omdat het duidelijk is dat de regering geen rekening houdt met de werkelijke situatie. Waarvoor is er dan een Sociaal-Economische Raad (SER) in het leven geroepen als de burger op 1 mei een mooi wrokoman dey cadeau krijgt. Het is duidelijk, dat het schip aan het zinken is. Er worden ondoordachte beslissingen genomen zonder benul te hebben wat de consequenties zijn. Wij willen de regering adviseren om door te gaan met het nemen van idiote besluiten zodat het volk sneller op straat komt en de hele kliek naar huis kan sturen. Wat de zaak erger maakt, is dat de burger meer moet betalen voor stroom, terwijl miljoenen dollars gestolen zijn en nooit zijn achterhaald. Ook daarvoor moet de samenleving opdraaien. Het is duidelijk dat er geen beleid is en dat men het allemaal afwentelt op de burger. Hoe komt het dat de EBS in financiële nood is komen te verkeren. Het komt echt niet door de lage tarieven, maar door intern wanbeleid en gesjoemel van gelden. De subsidie aan het bedrijf wordt nu afgebouwd, dus dat is precies wat het IMF wil. De regering is volledig IMF georiënteerd nu en niets zal ze op andere gedachten brengen. Dit weekeind is er meer nieuws binnengekomen over Griekenland en Puerto Rico. Het is goed als leden van het kabinet even hun verstand aan het werk zetten en lezen wat er allemaal gaande is. The ship in sinking en de kapitein is radeloos. De vakbeweging heeft gereageerd per brief, maar de regering zal zich niet daaraan storen.

More
articles