Wijdenbosch vraagt ondersteuning pasgeboren drieling

De vice-voorzitter van de Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch, die vanmiddag een bezoek bracht aan de pasgeboren drieling van de familie Moti in het ’s Lands Hospitaal, vraagt ondersteuning voor de familie gezien de slechte financiële situatie in het land. “De ouders hebben jouw hulp nodig, ze kunnen het niet alleen”, zegt Wijdenbosch. De overheid heeft sinds december vorig jaar een achterstand in subsidie aan de andere drielingen. Wijdenbosch heeft dan ook beloofd om haar best te doen om een sponsor, die eerder ook een drieling ondersteund heeft, te vragen om ook deze drieling te steunen. Op de overheid doet de vice-voorzitter een beroep om het geld op tijd te geven. “Al is het niet alles, al is het minder, maar ten minste voor de voeding.” Wijdenbosch vindt de geboorte van een drieling bijzonder vandaar dat zij aan elke pasgeboren drieling een bezoek brengt. Daarmee hoopt ze de aandacht van de gemeenschap te vragen, en vooral de regering, maar ook van bedrijven die kunnen inspringen om de familie te helpen. Wijdenbosch schonk zelf aan het drietal parel oorbelletjes. “Als ze ouder zijn, zeg ze dat die oorbellen afkomstig zijn van een lieve mama die van alle drielingen houdt”, aldus Wijdenbosch.

De drie meisjes Arohi, Arushi en Arashi, liggen ter observatie op de couveuseafdeling. De meisjes zijn op 22 april via een keizersnede ter wereld gebracht na een zwangerschap van ongeveer 33 weken. Het gewicht van het drietal varieert van 1800 tot 1560 gram.

De ouders zijn Madhuvi Moti -Rambhadjan en Rawin Moti. Zowel de moeder als de meisjes verkeren in goede gezondheid. De moeder zegt in een interview met De West dat ze vanaf haar tweede maand zwangerschap al wist van haar meerling. Als de kindertjes heel vlot de voeding gebruiken en in gewicht toenemen, mogen de baby’s over een maand naar huis.

Soenita Nanan- Panday- Gopisingh, medisch directeur van het ’s Lands Hospitaal, zegt dat de jongste en de oudste het vanaf de geboorte prima maken. Alleen de middelste moest voor een paar dagen naar het Academische Ziekenhuis voor ondersteuning. Zij had moeite met de ademhaling.

door Kimberley Fräser

More
articles