Nieuwe Arbiterscommissie futsalbond stelt orde op zaken

Het bestuur van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) heeft twee weken geleden een nieuwe Arbiterscommissie geïnstalleerd.
De afgelopen week heeft deze commissie een meeting met de arbiters gehad waarbij afspraken gemaakt zijn voor het nieuwe seizoen.
De vergoedingen per wedstrijd zijn vastgelegd voor de rest van het jaar en de contracten voor 2016 zijn door de aanwezige arbiters ondertekend.
Ter verhoging van het niveau van de arbitrage, stimulering van de arbiters en ordening van de arbitrage is afgesproken dat er maandelijks op elke laatste maandag van de maand een trainingssessie zal worden georganiseerd met de arbiters om wedstrijdsituaties door middel van videobeelden en praktische simulaties te bespreken.
Maandelijks zal er een arbiter van de maand worden benoemd, dit als stimulans om zich extra in te zetten.
De commissie zal het niet tolereren dat verenigingen aangeven wie wel of niet hun wedstrijden moet fluiten.
Alle arbiters kunnen vanaf het nieuwe seizoen voor alle wedstrijden worden ingezet.
Er zullen sancties worden opgelegd aan arbiters die zich niet houden aan de regels.
De commissie zal er naar toewerken dat een derde arbiter de tijd en het noteren van straffen en directe vrijetrappen bijhoudt, en hiermee dus de taak van de tweede tafelofficial overneemt.
Drie oud-arbiters zullen wederom worden ingezet, te weten: de Freitas, Azizahamad en Kensen.
Voor het seizoen 2016 zijn er enkele spelregelwijzigingen. Het betreffen geen ingrijpende veranderingen, doch zullen deze aanpassingen gelden vanaf de eerste wedstrijd van de competitie.
De werkgroep wordt geleid door Subhas Panday. De overige commissieleden zijn de heren George Ristra en Marcel Plet. Deze commissie zal op een later tijdstip aangevuld worden met nog één persoon. Van het bestuur zal Benito Codrington als coördinator optreden.

More
articles