‘The Whales’ wil zwemtalent Nickerie ontwikkelen

 

Het district Nickerie beschikt na jaren weer over een zwemvereniging. Met de oprichting van de zwemvereniging ‘The Whales’ heeft het jeugdig talent van het district nu de kans haar talent verder te ontwikkelen. Het bestuur van op 1 februari van dit jaar opgerichte Nickeriaanse zwemvereniging heeft zich afgelopen vrijdag voorgesteld aan de gemeenschap. Dit gebeurde door middel van een persconferentie in het gebouw van het Algemeen Zwembad Nickerie (AZN). The Whales-voorzitter Cleopatra Jessurun zegt dat de vereniging nog in oprichting is, maar dat het binnenkort een gevestigde sportvereniging wordt. Het doel van de organisatie is om de sportontwikkeling in Nickerie professioneel te bevorderen. De focus ligt volgens Jessurun op dit moment vooral op het zwemmen. De zwemvereniging heeft zich inmiddels ook aangesloten bij de Surinaamse Zwem Bond (SZB). Trainer Amrish Mahabal, tevens ondervoorzitter, is volgens Jessurun bevoegd bevonden door de SZB. Jessurun zegt dat het de essentie is om in het bijzonder de jeugdigen die tijdens de zwemlessen veel potentie aan de dag leggen en tonen, verder te ontwikkelen zodat zij ook mee kunnen doen aan wedstrijden in Paramaribo. Hierdoor kunnen zij ook de dezelfde kansen krijgen als de kinderen in Paramaribo. Trainer Mahabal die al geruime tijd bezig is met het trainen van enkele jeugdigen in het district, vertelt dat hij al eens met zijn pupillen heeft deelgenomen aan wedstrijden in de hoofdstad. In verenigingsverband hebben de pupillen recentelijk al een paar prijzen in de wacht weten te slepen in Paramaribo. Op 10 april hebben zij de tweede prijs weten te behalen uit een groep van zeven verenigingen die hadden meegedaan aan een triathlon georganiseerd door De Dolfijn. Mahabal is er verheugd om dat er nu een zwemvereniging is en zij zodoende kunnen meedingen in alle officiële wedstrijden.
“Voorheen konden we wel meedoen, maar de tijden van onze pupillen werden niet geregistreerd”, aldus Mahabal. Hij meent dat nu er in verenigingsverband gezwommen zal worden, de tijden wel geregistreerd zullen worden.
Het afgelopen weekend hebben de zwemmers opnieuw meegedaan aan wedstrijden van de De Dolfijn, en hoewel er geen prijzen zijn behaald is de trainer tevreden met de prestaties van zijn pupillen. Secretaris Gloria Christopher roept zowel jongeren als ouderen op zich aan te sluiten bij The Whales.
Op het bedrijfsleven doet zij een beroep de vereniging bij te staan. Het participeren aan activiteiten in Paramaribo kost de vereniging volgens haar heel veel geld. The Whales gaan zelf ook aan fondsvorming doen door activiteiten te organiseren. De club maakt gebruik van de faciliteiten van het AZN. The Whales is de tweede zwemvereniging in Nickerie. Jaren geleden beschikte Nickerie over de zwemvereniging ‘Bikini’, die echter bij een private club hoorde, waardoor alleen zij die lid waren van de club zich bij deze zwemvereniging konden aansluiten. Het bestuur van The Whales bestaat verder uit penningmeester Soepartinie Idrisman en de commissarissen Rinia Soerdjbalisingh en Jozef Patterson.

 

More
articles