Rosangela dos Ramos prolongeert schaaktitel

Rosangela dos Ramos heeft afgelopen zondag in het Suriname Olympic Center haar schaaktitel geprolongeerd.
De kampioene bleef na negen speelronden ongeslagen en was daarmee te sterk voor haar concurrenten, die allen serieuze tegenstanders bleken te zijn. De dames hebben een spannend toernooi gespeeld waarin van alles kon gebeuren. Dat blijkt ook uit de eindrangschikking, waarbij de kampioen een half punt voorsprong hield op de second best, Catherine Kaslan. In hun onderlinge confrontatie hielden deze twee Women Candidate Masters elkaar en evenwicht en deelden dan ook de punten.
Kaslan speelde een zeer sterk toernooi. Anviti Adhin heeft legde beslag op de derde plaats. Zij kwam op achterstand door een verliespartij tegen Dos Ramos, maar speelde de rest van het toernooi sterk. De vierde plaats is voor Kaithlen Tjong Tjin Joe, de enige Woman Fide Master in het deelnemersveld. Haar twee enige verliespartijen waren tegen Adhin en de andere Woman Candidate Master Reyna Frijde. Deze laatste sluit de top 5 af met 5 punten.
Dos Ramos zal door haar schaakvereniging Het Jonge Paard in de bloemetjes gezet worden. Zij werd voor de vierde keer dameskampioen van Suriname.
In 2013 wist Dos Ramos de titel voor de tweede maal te behalen, maar verloor die het jaar daarop aan clubgenoot Frijde. Dos Ramos eiste in 2015 de titel terug en verdedigde deze dit jaar met succes.
De Surinaamse Schaak Bond (SBB) is bijzonder ingenomen met het vlotte verloop van het toernooi. De beste dames van het land zullen zich nu onder andere richten op de Schaak Olympiade later dit jaar in Baku, de grootste stad van Azerbaijan.

More
articles