Girjasing stelt Pengel vragen over RGD-gebouwen

Foto: Ivan Summerville

VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing heeft de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, een brief geschreven waarin hij vragen stelt over de gebouwen van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Het stichtingsbestuur onder leiding van John Goedschalk heeft plannen om de gebouwen van de RGD te verpanden voor een bedrag van minimaal SRD 10 miljoen. Dat heeft Goedschalk ook bevestigd in een eerder interview. In de brief vraagt Girjasing aan de minister onder andere of hij op de hoogte is van deze voornemens. De Nationale Assemblée heeft ook een kopie van deze brief ontvangen.

‘Is het u bekend dat het stichtingsbestuur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) het besluit heeft genomen om een lening van minimaal SRD 10 miljoen aan te gaan bij de lokale banken, het liefst bij De Surinaamsche Bank (DSB)?Is het u bekend dat als dekking het volgende is aangeboden: Contante middelen, eventueel uitstaande reçu’s en taxatierapporten van RGD- gebouwen?’, vraagt de parlementariër aan de minister.

Hij merkt verder in de brief op dat een eenvoudig stichtingsbestuur niet de bevoegdheid heeft om ’s Lands middelen te verpanden en vraagt aan de minister of hij toestemming heeft gegeven aan het stichtingsbestuur om de RGD-gebouwen te verpanden. ‘Is dit de reden waarom mevrouw Maaltie Sardjoe ontslagen is geworden; omdat zij pertinent weigerde om mee te werken aan het verpanden van de RGD-gebouwen?’, vraagt hij vervolgens. De parlementariër wenst verder te weten wat de bedoeling is van deze handeling , gepleegd door het stichtingsbestuur. ‘Conform de statuten is het de taak van het stichtingsbestuur om de activiteiten van de leiding van de RGD te controleren en niet te gaan zitten op de stoel van deze leiding’, aldus de brief. Girjasing hoopt zo gauw als mogelijk antwoorden te krijgen op zijn vragen.

More
articles