Studenten vanaf maandag in protest

Studenten van verschillende middelbare scholen zijn de staking van de leerkrachten, waardoor ze geen lessen kunnen volgen, zat. Hedenmiddag hebben studenten van onder andere Lyceum 2, VWO 4, SPI en HHS vergaderd en bepaald dat in geval de situatie tussen de Bond van Leraren (BvL) en de overheid niet genormaliseerd wordt, ze in protest gaan.

De BvL heeft vanaf woensdag het onderwijs lamgelegd, omdat ze, gelet op hun wensenpakket, nog geen akkoord hebben bereikt met de overheid. Dit was reden genoeg om geen lessen te verzorgen en de ouders op te roepen hun kinderen thuis te houden. Volgens student Carlo Redmond van het Lyceum 2, waren de studenten eerst in een aparte bespreking waarna de BvL ook naar de bespreking van de jongeren is geweest. Daarbij werd er door de voorzitter van de bond, Wilgo Valies, aangehaald dat de BvL geen ondersteuning van de overheid krijgt en dat alles wat de bond doet in het voordeel van de leerlingen is.

Uiteindelijk is er besloten om te kijken wat er deze week nog uit de bus kan komen. In geval er een oplossing komt in de case tussen de BvL en de overheid, gaan de studenten gewoon naar school, maar in geval er nog geen akkoord bereikt is, zullen de jongeren protesteren. Op de vraag van De West hoe groot de groep is, zegt Redmond dat de groep enorm groot is en groter zal worden als andere studenten van hun protestactie horen. De studenten geven verder aan dat ze niet het schooljaar over willen doen, omdat er nog geen consensus bereikt is tussen BvL en de overheid. Redmond geeft aan dat duidelijk is dat men geen rekening met het belang van de studenten houdt. Dat is de directe reden waarom er gekozen is om te protesteren.

Door: Ivan Summerville

More
articles